|
|
Zeszło powietrze z koła na mrozie |
| Autor |
Wiadomość |
eleszet
..................

Model: A8 D3
Silnik: 4.2 BFM
Zasilanie: PB & LPG
Nadwozie: Limousine
Pomógł: 31 razy Dołączył: 31 Paź 2012 Wszystkie posty: 1655

Piwa: 79/18 Skąd: Dolny Śląśk
|
Wysłany: Sro 03 Gru, 2014 08:07
|
|
|
A mówiłaś że piasta była pomalowana chyba tak? Czy w tym miejscu nie ma po prostu za dużo lakieru i to po obwodzie nie tworzy takiej różnicy? |
_________________ Nie musisz dziękować - wystarczy kliknąć: "piwo" oraz "pomógł"
wszystko się da to tylko kwestia uporu...
|
|
|
|
|
|
 |
Astaroth
mystic darkness

Model: B4
Silnik: 1,9 TD AAZ
Zasilanie: olej napędowy
Nadwozie: sedan
Zaproszone osoby: 3
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 11 Maj 2009 Wszystkie posty: 1661

Piwa: 208/553 Skąd: lódzkie
|
Wysłany: Sro 03 Gru, 2014 11:56
|
|
|
jest malowana, ale dla mnie na oko normalnie, cienko farbą specjalna zółtą do zacisków
nie pojechałam jeszcze do oponiarza, bo zaspałam zaraz sie zbieram, jedyna pozytywna rzecz w tym wszystkim lewa strona na którą wczoraj załozyłam te felgi z zimówkami, nie stoi na kapciach, trzyma bo juz oblukałam |
|
|
|
|
|
 |
suchy1704

Model: C3, c3 quattro
Silnik: 2.0RT 2.3
Zasilanie: benzyna+LPG
Nadwozie: Sedan
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 3 razy Wiek: 41 Dołączył: 18 Maj 2011 Wszystkie posty: 589

Piwa: 25/27 Skąd: lubelskie
|
Wysłany: Sro 03 Gru, 2014 12:05
|
|
|
W ETce sprawdziłem i są dwa rodzaje piast, jedne mają wymiar 130x130x90 a drugie 125x125x90... Może w tym problem, że jedna piasta ma inny wymiar, sam niewiem? |
_________________ Jestem Audiholikiem i jest mi z tym dobrze...i... jakoś nie chcę się z tego leczyć...
Vorsprung durch Technik-przewaga dzięki technice...
 |
|
|
|
|
|
 |
Astaroth
mystic darkness

|
Wysłany: Sro 03 Gru, 2014 15:40
|
|
|
no sprawa ogarnieta
w zyciu bym tam stalówki nie wsadziła wyobrącie sobie na piaste był nabity mały metalowy pierscien zapieczony i dodatkowo pomalowany na zółto przez poprzedniego właściciela razem z piastą, wyglądało to tak jakby ta piasta była całoscia, nie wiem skad ten pierscien, bo takich się od dawna nie uzywa i jakim cudem weszła na ta piaste ta stalówka z kolcami na której kupiłam to auto, musi miec otwór rozbity, jak bede tam gdzie tamte koła są to obejrze (po zmierzeniu suwmiarka ta piasta z tym pierscieniem podchodziła do 63mm zamiast 57,1mm jak byc w b4 powinno
panowie się umeczyli ze sciagnięciem tego ustrojstwa z piasty strasznie, bo zapieczone i zamalowane i pobdzierane jesszcze normalnie wgryzione w te piaste, ale się udało, odkrecił tez ta nieszczesną antykradzezówke, podszliwowując lekko klucz od frontu i nabijajac go na taka nasadkę na wprost i jak to sie tak nabiło to przestało spadac przy próbie mocniejszego przekrecenia i poszło wtedy, dzis to mi sie nie chgce ale ze srubami pojade na reklamacje, to jest shit jakis ten klucz z miekkiej stali
opone z gwożdziem zacerowali i wywazyli jeszcze raz - 40 zeta za wszystko w zakładzie gdzie zawsze jeżdze, bedzie jeszcze na wiosne do wymiany na alówce pierscien centrujacy na tej która była wpychana na ta pechowa piaste, bo jest poobcierany mocno i teraz ma luzy na normalnej piascie bez tego gówna co tam było |
|
|
|
|
|
 |
eleszet
..................

Model: A8 D3
Silnik: 4.2 BFM
Zasilanie: PB & LPG
Nadwozie: Limousine
Pomógł: 31 razy Dołączył: 31 Paź 2012 Wszystkie posty: 1655

Piwa: 79/18 Skąd: Dolny Śląśk
|
Wysłany: Sro 03 Gru, 2014 16:12
|
|
|
Ładne cuda Ważne że ogarnięte |
_________________ Nie musisz dziękować - wystarczy kliknąć: "piwo" oraz "pomógł"
wszystko się da to tylko kwestia uporu...
|
|
|
|
|
|
 |
Astaroth
mystic darkness

|
Wysłany: Sro 03 Gru, 2014 16:20
|
|
|
tylko teraz mam wrazenie po zbijaniu tego pierscienia z piasty, ze jak jade na wprost to kierownica jest przesunieta z centymetr w prawo (wlasnie na strone tego pechowego koła), bo była wcześniej na wprost idealnie, to jest tak mało, ze jak ktoś tego auta nie zna i by wsiadł, to by sie nie kapnął nawet, ale wiem i mnie juz wqrwia to
czyli co się mogło przestawic przy ściaganiu tego pierscienia z piasty, czy to pociągnęło kolejny problem teraz? Czy jakies parametry sie zmieniły jak jest normalna piasta jak fabryka przykazała w tej chwili? I teraz na przykład zbieznosc szlag trafił? Czy sobie d... nie zaprzątac i przestawic ta kierownice sama (na oko jeden zabek w lewo), jeżdziłam dzis po miescie, nic nie ściaga, nic nie bije, tylko to ze ta kierownica jest centymetr w prawo zamiast idealnie na wprost przy jeżdzie na wprost jak wczesniej była |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Eksploatacja, felgi, opony, oleje, paski |
|
| Podobne Tematy |
| Temat |
Autor |
Forum |
Odpowiedzi |
Ostatni post |
 |
[A6 c4 2.8 AAH] wężyki podciśnienia-l...
|
jimv8 |
Pozostałe tematy |
9 |
Pon 04 Lut, 2013 23:33  GORYL |
 |
A6 C4 AAH ciepłe powietrze z nawiewów...
|
Fok3r |
Klimatyzacja |
3 |
Wto 05 Mar, 2013 17:25  Pasiak |
 |
A6 c6 koła 19
|
bullteriersfan |
Eksploatacja, felgi, opony, oleje, paski |
0 |
Sro 23 Mar, 2016 21:28  bullteriersfan |
 |
[ 100 c3 ] Piasta koła manual/automat
|
suchy1704 |
Napęd przedni |
4 |
Wto 13 Mar, 2012 01:07  Pasiak |
 |
Audi A4 B5 98r. KOŁA Zestaw Pytań
|
--Cahir-- |
Pytajnik, czyli zielono mi ;) |
0 |
Pon 06 Sie, 2018 08:25  --Cahir-- |
[ Twoje IP to: 216.73.216.75, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |