Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
To akurat są oba multi. Tiptronic ma pozycję ręcznego przełączania po środku nie na końcu.
Naprawiać to proponowałbym u nas w kraju. Za naprawę sterownika biorą dziś od 500 do 1000zł. U Ciebie prawdopodobnie wymienią go na nowy. Dodatkowo trzeba go jeszcze dobrze zdiagnozować.
To tiptronic , oddaje głos Adiemu i już się nie wcinam
| roger110 napisał/a: |
| Różnica ( optycznie ) jest w "wajchach" masz taką ?
[url=http://s2.postimage.org/j3Hw0.jpg]Obrazek[/url] czy taką ? [url=http://s2.postimage.org/j3RuA.jpg]Obrazek[/url] |
To akurat są oba multi. Tiptronic ma pozycję ręcznego przełączania po środku nie na końcu.
zachowuje sie normalnie.Nie szrpie ,zawsze plynie przrzuca biegi.Nie ma zadnych problemow ze zmiana biegow.Wystepuje to wtedy gdy daje na wsteczny.Nie raz nawet czujniki cofania nie piszcza wtedy gina wszystkie lamki i nie ciagnie na wstecznym,przerzucam wtedy jeszcze raz i jest ok
Z opisu z Google wynika ,że ta na dole to tiptronic , chyba ,że google kłamie
Ostatnio zmieniony przez roger110 Czw 26 Sie, 2010 00:00, w całości zmieniany 1 raz
bylem teraz w aucie i napewno mam to drugie zdjecie.Jest taka sama
to się teraz zgrraliśmy
napewno takiej nie mam .Tak jak pisalem ta druga fotka
Czyli masz bezstopniową skrzynię biegów - Multitronic. Najdroższą i najgorszą pod względem naprawy.
na pozycji park i gdy stoje pod gore nie szarpie .Nic sie nie dzieje .Problem jest tylko ze wstecznym i piszceniem tych czujnikow cofania.Porostu one nie dzialaja a nieraz jest kompletna cisza jakby ich nie bylo
[ Dodano: Czw 26 Sie, 2010 00:08 ]
od czego wiec zaczac
[ Dodano: Czw 26 Sie, 2010 00:08 ]
od czego wiec zaczac
Piszczenie czujników, to osobny problem który można spróbować zrobić samemu. Ze skrzynią jednak sobie nie poradzisz. W 90% usterek multitronica to sterownik który znajduje się w skrzyni biegów. Olej możesz spróbować wymienić, ale obawiam się, że mało co pomoże.
slyszalem tez ze to jest zepsuty jakis sterownik w skrzyni .\powiedziano mi dzis w pracy,ze moze to bydz strownik automatycznej skrzyni biegow - multitronik
[ Dodano: Czw 26 Sie, 2010 00:18 ]
to juz chyba wszystko rozumie.Powalcze i napewno sie tu odezwe.Zaczne jednak od oleju ,poprzez czujniki i skoncze na tym sterowniku.Dzieki bardzo
Darek
[ Dodano: Czw 26 Sie, 2010 00:18 ]
to juz chyba wszystko rozumie.Powalcze i napewno sie tu odezwe.Zaczne jednak od oleju ,poprzez czujniki i skoncze na tym sterowniku.Dzieki bardzo
Darek| darek137 napisał/a: |
| slyszalem tez ze to jest zepsuty jakis sterownik w skrzyni .\powiedziano mi dzis w pracy,ze moze to bydz strownik automatycznej skrzyni biegow - multitronik |
Naprawiać to proponowałbym u nas w kraju. Za naprawę sterownika biorą dziś od 500 do 1000zł. U Ciebie prawdopodobnie wymienią go na nowy. Dodatkowo trzeba go jeszcze dobrze zdiagnozować.
Heloo Adi.grzebalem jeszcze dzisiaj troche na necie i znalazlem to; http://www.prnd.pl/porady/multitronic.htm .Co Ty o tymm sadzisz b o tutaj pisza ze to jest multitrinik a jak nie mam takiej dzwigni.To wszysto jest odwrotnie jak pisalismy wczoraj wieczorem
[ Dodano: Czw 26 Sie, 2010 18:53 ]
Lektora tej strony jezy mi wlos na glowie tam pisza tam o moim problemie(migajace kontrolki).Powiem szczerze
[ Dodano: Czw 26 Sie, 2010 19:31 ]
Ps.Adi czy znasz kogos .kto potrafi odczytac kartke z danymi auta z bagaznika,badz z karty gwarancyjnej pojazdu?Mysle ze sa tam sybole,odpowiadajace wyposazenie danego modelu audi i podpowiedz mi prosze jak dodac fotke
dzieki
[ Dodano: Czw 26 Sie, 2010 19:34 ]
to jest ta kartak z danymi audi
[ Dodano: Czw 26 Sie, 2010 18:53 ]
Lektora tej strony jezy mi wlos na glowie tam pisza tam o moim problemie(migajace kontrolki).Powiem szczerze
[ Dodano: Czw 26 Sie, 2010 19:31 ]
Ps.Adi czy znasz kogos .kto potrafi odczytac kartke z danymi auta z bagaznika,badz z karty gwarancyjnej pojazdu?Mysle ze sa tam sybole,odpowiadajace wyposazenie danego modelu audi i podpowiedz mi prosze jak dodac fotke
[ Dodano: Czw 26 Sie, 2010 19:34 ]
to jest ta kartak z danymi audi