Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
C4 2,8 q założenie świni i rozrząd
co chcesz (masz w planie) stroić ta świnką? jaki przyrost mocy po modach spodziewany?
dużo zamierzasz jeżdzcić na bp po założeniu kuchenki?
Czy to z żargonu tuningowego to nie wiem
, ale Jakubowi chodziło o instalację gazową o której pisałeś, że planujesz włożyć
nie reaguje na kluczyk
długo trzeba kręcić rozrusznikiem by załapał
trzęsie na wolnych obrotach - pytanie-biegu jałowym czy podczas jazdy w jakimś zakresie obrotu. jeżeli tak to jakim zakresie.
TO WSZYSTKO?
nie odpowiedziałeś co z błędami.
jakie masz wałki - firma i kod (albo chociaż stopnie)
druga sprawa - przed modem silnika też miałeś LPG? kto ci stroił jednostkę LPG , jak chodzi na LPG i czy przy strojeniu nie wynikło coś ciekawego.
to podłącz może kompa i daj znać co wyszło
mam takie pytanie czy kttoś z kolegów pomógł by mi założyć nową jednostkę sterującą do mojego silnika i dobrze by było gdy by posiadał blokadę rozrzadu do dokładnego jego skorygowania ustawienia bo u mnie żaden warsztat tego nie ma mówią że ustawiają bez tego i zawsze sie udaje
Znam "fachowców" co mi robili i im "się udawało",ale czy konieczne "jest blokowanie"...???
A co poeta ma na myśli
???
A co poeta ma na myśli
| Juzio 1986 napisał/a: |
| czy kttoś z kolegów pomógł by mi założyć nową jednostkę sterującą do mojego silnika |
| mi założyć nową jednostkę sterującą do mojego silnika |
co chcesz (masz w planie) stroić ta świnką? jaki przyrost mocy po modach spodziewany?
A Ty przyjacielu już dużo mi pomogłeś (doradziłeś) wkońcu mamy tą samą miłość
a co do przyrostu mocy to nie mam zielonego pojęcia ile da mi się z tego wyciągnąć chce jak najwięcej chce jeszcze zrobić kolektory wydechowe z kwsówki długie i pasowało by porządek pod maską zrobić bo yeraz taki rozpi...ol jwst że szok muszę wiązki po układać i jeszcze puki co sekfencje jakoś sprytnie umieścić w najbliższym casie musze zrobić obudowę stożka i dolot powietrza może z wlotem na masce dla lepszych osiągów a śwnka do sterowania silnikiem zapewne będzie
a co do przyrostu mocy to nie mam zielonego pojęcia ile da mi się z tego wyciągnąć chce jak najwięcej chce jeszcze zrobić kolektory wydechowe z kwsówki długie i pasowało by porządek pod maską zrobić bo yeraz taki rozpi...ol jwst że szok muszę wiązki po układać i jeszcze puki co sekfencje jakoś sprytnie umieścić w najbliższym casie musze zrobić obudowę stożka i dolot powietrza może z wlotem na masce dla lepszych osiągów a śwnka do sterowania silnikiem zapewne będzie
| jeszcze puki co sekfencje |
dużo zamierzasz jeżdzcić na bp po założeniu kuchenki?
a co do zapytania MODERATORA GORYLA nie dam jakiemuś psełdo mechanikowi ustawić rozrządu u mnie gdzie on co najwyżej wymieniał padek w V6 to wiele zepsuć nie mógł a ja mam nowe głowice i sportowe wałki co kosztowało mnie dużo pracy i pieniędzy także jsk dla mnie to takiemu nie dał bym łańcucha w rowerze założyć a co dopiero grzebać przy moim silniku z resztą napewno wiesz słszałeś nie raz co potrafi taki mechanik wymyśleć i po swojemu zrobić co nie zawsze jest dobre chyba się zgodzisz ze mną?
[ Dodano: Pią 06 Kwi, 2012 12:07 ]
zacznijmy od wyjaśnienia mi kilku słów z żargonu tuningowego bo nie rozumiem
co oznacza kuchenka?
[ Dodano: Pią 06 Kwi, 2012 12:07 ]
zacznijmy od wyjaśnienia mi kilku słów z żargonu tuningowego bo nie rozumiem
| zacznijmy od wyjaśnienia mi kilku słów z żargonu tuningowego bo nie rozumiem co oznacza kuchenka? |
Czy to z żargonu tuningowego to nie wiem
| i jeszcze puki co sekfencje jakoś sprytnie umieścić w najbliższym casie |
a jeśli tak to rozumuje
a sekfencje już mam tylko jest to wszystko poskładane jak siano na stosie bez większego ładu i pożadku dlatego muszę zrobić porządek z wiązkami i tymi różnymi zapstrycznikami
a że jeszcze jak będe go malował gdzieś nie długo chce wyjąć silnik to nie biorę sie narazie za to a na benzynie to zawsze ścigam sie z radiowozami
czasem się to zdaża i narazie jeszcze nie przegrałem
a gaz mam bo jeżdże strasznie dużo dziennie nie raz do tysiąca dobijało więc wiadomo koszty
Juzio 1986,
łukasz troche się gubie. Założyłeś temat to dążmy do sedna sprawy.
Autko jeżdzi w tym momencie? jeżeli tak to na bp jak i na lpg?
łukasz troche się gubie. Założyłeś temat to dążmy do sedna sprawy.
Autko jeżdzi w tym momencie? jeżeli tak to na bp jak i na lpg?
tak tak śmigam na bp i lpg
więc fura śmiga.
jakieś błędy?
krótko proszę opisz czego brakuje do doskonałości pomijając większą moc (dławi sie, kuleje, szarpie,traci moc, kopci, spadki mocy itd.)
jakieś błędy?
krótko proszę opisz czego brakuje do doskonałości pomijając większą moc (dławi sie, kuleje, szarpie,traci moc, kopci, spadki mocy itd.)
więc tak napewno trzeba sprawdzić ustawienie rozrządu bo na chłopski rozum go ustawiłem po za tym czasem nie reaguje odrazu na kluczyk nie odpali od razu tylko ttzeba fo po kręcić troche na wolnych obrotach trzęsie sie nie naturalnie ze startu nie reaguje na gaz dopiero po wyrzej 3,5 tys. obrorów zaczyna fajnie ciągnąć ale to nie to jeszcze
chce założyć nowy komputer do lepszego sterowania jednostką i lepszego zarządzania mocą
i do tego potrzebuje pomocy
bo chce aby bylo doskonale a co dwie głowy to nie jedna
i do tego potrzebuje pomocy
więc tak napewno trzeba sprawdzić ustawienie rozrządu bo na chłopski rozum go ustawiłem po za tym czasem nie reaguje odrazu na kluczyk nie odpali od razu tylko ttzeba fo po kręcić troche na wolnych obrotach trzęsie sie nie naturalnie ze startu nie reaguje na gaz dopiero po wyrzej 3,5 tys. obrorów zaczyna fajnie ciągnąć ale to nie to jeszcze i do tego potrzebuje pomocy |
nie reaguje na kluczyk
długo trzeba kręcić rozrusznikiem by załapał
trzęsie na wolnych obrotach - pytanie-biegu jałowym czy podczas jazdy w jakimś zakresie obrotu. jeżeli tak to jakim zakresie.
TO WSZYSTKO?
nie odpowiedziałeś co z błędami.
jakie masz wałki - firma i kod (albo chociaż stopnie)
druga sprawa - przed modem silnika też miałeś LPG? kto ci stroił jednostkę LPG , jak chodzi na LPG i czy przy strojeniu nie wynikło coś ciekawego.
kurcze przyjacielu strasznie dużo tych pytań do odpowiedzi
wałki mam od Świątka pewnie znasz nie są to bardzo długie krzywe do jazdy sportowej wyczynowej tylko ostrzejsze wałki GT do miejskiej jazdy trzęsie sie na biegu jałowym a zapala raz dobrze bez problemu a nie kiedy nie złapie odrazu i wtedy trzeba go kręcić LPG mam stag-a 6 i szczerze na gazie pracuje lepiej niż na benzynie ale to moze wina pompy paliwa lub filtra byłem przy zakładaniu instalacji lpg i mapa gazu jest idealna nawet w powiększeniu
na tym akurat sie nie za bardzo znam ale też nie było żadnych niespodzianek
no i nie wiem jakie błedy są bo nie podłańczałem kompa a na kodach to ni w ząb sie nie znam
| kurcze przyjacielu strasznie dużo tych pytań do odpowiedzi |
to podłącz może kompa i daj znać co wyszło
Odpowiedz do tematu