|
|
Montaż AC/BC |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
Wysłany: Nie 24 Paź, 2010 12:37
|
|
|
| misiek547 napisał/a: | | nie nic nie zmieniałem a trzeba?? | tak trzeba |
_________________ Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant TIPTRONIC
Audi A6 2,4 AVANT TIPTRONIC
Audi A2 1,4 MPI
Audi A6 2.7 BI TURBO TIPTRONIC
Audi A2 1.4 TDI
Audi A6 1.9 TDI AVANT MULTITRONIC
Audi A4 B5 1.8
Audi A6 Allroad 2.5 TDI Tiptronic
Audi A6 3.0 quattro AVANT TIPTRONIC
obecnie:
Audi A3 Cabrio Stronic
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 24 Paź, 2010 12:40
|
|
|
Nie wiem co to za opis, ale jeżeli komuś zadziałało, to powinien być właściwy. Z Twojego opisu domyślam się, że posiadasz Audi 80 1,9TDI z silnikiem 1Z, a on nie jest zbyt skomplikowany. Moduł Auto Check jest tylko modułem który odczytuje informacje z czujników i nic więcej.
Jeżeli wyświetla się awaria ciśnienia, to albo nie podłączyłeś do modułu czujnika ciśnienia oleju, albo sygnał z czujnika jest podawany w nieodpowiednim momencie - chodzi o ciśnienie.
pzdr |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 24 Paź, 2010 12:44
|
|
|
tak chodzi o ten, przerabialem to kiedy zakladalem AC do swojego diesla, ponadto ten czujnik daje wskazanie na dodatkowy zegar cisnienia oleju |
_________________ Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant TIPTRONIC
Audi A6 2,4 AVANT TIPTRONIC
Audi A2 1,4 MPI
Audi A6 2.7 BI TURBO TIPTRONIC
Audi A2 1.4 TDI
Audi A6 1.9 TDI AVANT MULTITRONIC
Audi A4 B5 1.8
Audi A6 Allroad 2.5 TDI Tiptronic
Audi A6 3.0 quattro AVANT TIPTRONIC
obecnie:
Audi A3 Cabrio Stronic
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 24 Paź, 2010 12:44
|
|
|
no właśnie wczoraj patrzyłem na czujniki mierzyłem je i niby na samych czujnikach jest ok ale jeszcze muszę zobaczyć w desce czy wszystko idzie tak jak należy czy przewody nie są gdzieś pozamieniane jeden forumowicz na audi 80 napisał że 99% modułów z b3 nie pasuje do tdi ale nie wiem dlaczego miało by się tak dziać |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 24 Paź, 2010 12:46
|
|
|
To jest czujnik który ma przeznaczenie na dodatkowe zegary. Taki czujnik można również zastosować do AC. Krótko mówiąc jest to podwójny czujnik ciśnienia oleju. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 24 Paź, 2010 12:46
|
|
|
no dobra a w działaaniu czymś się rożni bo z tego co się orientuje to czujnik jest albo w pozycji open albo podaje masę
[ Dodano: Nie 24 Paź, 2010 12:47 ]
ale zasada działania jest taka sama jak tego jedno pinowego |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 24 Paź, 2010 12:48
|
|
|
| misiek547 napisał/a: | | no dobra a w działaaniu czymś się rożni bo z tego co się orientuje to czujnik jest albo w pozycji open albo podaje masę |
Rozwiera się przy odpowiednim ciśnieniu oleju. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 24 Paź, 2010 12:51
|
|
|
| misiek547 napisał/a: |
ale zasada działania jest taka sama jak tego jedno pinowego |
Tak. Zasada działania jest identyczna. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 24 Paź, 2010 12:53
|
|
|
są dwa czujniki ciśnienia oleju z tego co wiem i teraz na odpalonym silniku jak sprawa wygląda na którym co powinno być bo może mam zamienione te czujniki |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 24 Paź, 2010 12:59
|
|
|
| misiek547 napisał/a: | | są dwa czujniki ciśnienia oleju z tego co wiem i teraz na odpalonym silniku jak sprawa wygląda na którym co powinno być bo może mam zamienione te czujniki |
Przy dwóch czujnikach jeden jest od niskiego ciśnienia, a drugi od wysokiego.
Jest to normalne, że w układzie smarowania nigdy nie ma stałego ciśnienia i ten drugi czujnik nad wyższym ciśnieniem przy większych obrotach silnika. W momencie kiedy obroty wzrosną, a ciśnienie nie oznacza awarię silnika. Twój moduł to właśnie robi. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 24 Paź, 2010 13:02
|
|
|
tylko ze u mnie na biegu jałowym cały czas pokazuje ciśnienie oleju i czy dodam obrotów czy nie kontrolka nie gaśnie |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 24 Paź, 2010 13:04
|
|
|
| misiek547 napisał/a: | | tylko ze u mnie na biegu jałowym cały czas pokazuje ciśnienie oleju i czy dodam obrotów czy nie kontrolka nie gaśnie |
Pokaż ten opis na którym się wzorowałeś. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 24 Paź, 2010 13:34
|
|
|
Sprawdziłem ten opis i faktycznie jest w nim wszystko co jest potrzebne do samodzielnego montażu każdego z modułu który występował na rynku. Teraz trzeba ustalić dokładnie co Ty posiadasz w zegarach. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Elektryka i elektronika |
|
[ Twoje IP to: 216.73.216.75, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |