Elektryka i elektronika » Montaż AC/BC
Odpowiedz do tematu

misiek547 napisał/a:
nie nic nie zmieniałem a trzeba??
tak trzeba

Postaw piwo autorowi tego posta

Nie wiem co to za opis, ale jeżeli komuś zadziałało, to powinien być właściwy. Z Twojego opisu domyślam się, że posiadasz Audi 80 1,9TDI z silnikiem 1Z, a on nie jest zbyt skomplikowany. Moduł Auto Check jest tylko modułem który odczytuje informacje z czujników i nic więcej.
Jeżeli wyświetla się awaria ciśnienia, to albo nie podłączyłeś do modułu czujnika ciśnienia oleju, albo sygnał z czujnika jest podawany w nieodpowiednim momencie - chodzi o ciśnienie.
pzdr

czy chodzi o ten http://allegro.pl/audi-80...1284488325.html i drugie pytanie czym się różni od c\tego co mam wsadzony chodzi o działanie i czy podejdzie do tdika

misiek547 napisał/a:
czy chodzi o ten http://allegro.pl/audi-80...1284488325.html i drugie pytanie czym się różni od c\tego co mam wsadzony chodzi o działanie i czy podejdzie do tdika
tak chodzi o ten, przerabialem to kiedy zakladalem AC do swojego diesla, ponadto ten czujnik daje wskazanie na dodatkowy zegar cisnienia oleju

no właśnie wczoraj patrzyłem na czujniki mierzyłem je i niby na samych czujnikach jest ok ale jeszcze muszę zobaczyć w desce czy wszystko idzie tak jak należy czy przewody nie są gdzieś pozamieniane jeden forumowicz na audi 80 napisał że 99% modułów z b3 nie pasuje do tdi ale nie wiem dlaczego miało by się tak dziać

To jest czujnik który ma przeznaczenie na dodatkowe zegary. Taki czujnik można również zastosować do AC. Krótko mówiąc jest to podwójny czujnik ciśnienia oleju.

no dobra a w działaaniu czymś się rożni bo z tego co się orientuje to czujnik jest albo w pozycji open albo podaje masę

[ Dodano: Nie 24 Paź, 2010 12:47 ]
ale zasada działania jest taka sama jak tego jedno pinowego

misiek547 napisał/a:
no dobra a w działaaniu czymś się rożni bo z tego co się orientuje to czujnik jest albo w pozycji open albo podaje masę

Rozwiera się przy odpowiednim ciśnieniu oleju.

misiek547 napisał/a:

ale zasada działania jest taka sama jak tego jedno pinowego

Tak. Zasada działania jest identyczna.

są dwa czujniki ciśnienia oleju z tego co wiem i teraz na odpalonym silniku jak sprawa wygląda na którym co powinno być bo może mam zamienione te czujniki

misiek547 napisał/a:
są dwa czujniki ciśnienia oleju z tego co wiem i teraz na odpalonym silniku jak sprawa wygląda na którym co powinno być bo może mam zamienione te czujniki

Przy dwóch czujnikach jeden jest od niskiego ciśnienia, a drugi od wysokiego.
Jest to normalne, że w układzie smarowania nigdy nie ma stałego ciśnienia i ten drugi czujnik nad wyższym ciśnieniem przy większych obrotach silnika. W momencie kiedy obroty wzrosną, a ciśnienie nie oznacza awarię silnika. Twój moduł to właśnie robi.

tylko ze u mnie na biegu jałowym cały czas pokazuje ciśnienie oleju i czy dodam obrotów czy nie kontrolka nie gaśnie

misiek547 napisał/a:
tylko ze u mnie na biegu jałowym cały czas pokazuje ciśnienie oleju i czy dodam obrotów czy nie kontrolka nie gaśnie

Pokaż ten opis na którym się wzorowałeś.

http://www.mediafire.com/?ejcgegzdmii tutaj jest pdf z opisem

Sprawdziłem ten opis i faktycznie jest w nim wszystko co jest potrzebne do samodzielnego montażu każdego z modułu który występował na rynku. Teraz trzeba ustalić dokładnie co Ty posiadasz w zegarach.

Odpowiedz do tematu