A coś więcej jak to uczyniłeś bez wyciągania?!
Może mi się też uda
Na dawcę organów najlepiej się nadaje zamek z tylnych lewych drzwi - najmniej używane.
Jo
dziś na szybko tam zajrzałem, w kóncu mam chwilkę,
Zdziwiłem się jak łatwo w prównaniu z szerszeniem ściąga się tapicerkę hehe
szukałem śrubek, półapek, zatrzasków a tu tylko takie dwie małe piź...ki hihi
W każdym nie mam właściwej końcówki do odkręcenia zamka (tej gęstej gwiazdki), imbusem uszkodzę, lekko próbowałem...
Wieczorkiem spróbuję zrobić jak Pasiak bez ściągania, długim śrubokrętem, jak nie wyjdzie jutro zaqupie końcóweczki.
A co do Adiego że najlepiej z tylnich lewych hehe, właśnie tam drugi mi nie działa
[ Dodano: Nie 10 Cze, 2012 23:21 ]
Houk
no więc rozgrzebałem i bynajmniej nie w 30min
ale tak to jest przy pierwszych podejściach, strach że coś się urwie czy złamie.
Generalnie ze wszystkim udało mi się dojść jak to rozebrać prócz odłączenia sterowania szyb, tak więc już nie odłączałem, poddałem się, tylko obróciłem tapicerkę i miałem dojście.
Stycznik nie wyglądał źle, w sensie wytarty nie jest wytarty na płask, próbowałem, przyciskałem go i raz działał potem nie, mrugało oświetlenie itd. szukałem po kabelkach najpierw stycznika, potem już we wtyczce całego zamka, ale nie doszedłem kiedy coś nie łączy,
Eksperymentując, naciołem kable stycznika, podłączyłem miernik i chciałem zobaczyć czy to może sam stycznik czasem nie łączy, ustawiłem miernik na sprawdzanie obwodu (nie wiem czy dobrze, tu pytanie do wielkich!!!???), jak nie naciskałem pokazywał ciąg cyfr, jak naciskałem zawsze pokazywał 1, za każdym razem, choć żarówki się nie paliły... więc nie wiem czy dobrze ale doszedłem do wniosku że on działa, zaizolowałem i wszystko skręciłem, no i oczywiście nie działa

.
Postaram się jutro zajrzeć do drugich drzwi, może tam uda mi się znaleźć przyczynę i wygrać pierwsze potyczki
[ Dodano: Pon 11 Cze, 2012 15:56 ]
A może to wiązka w drzwiach!?
o tym nie pomyślałem, tylko które przewody są odpowiedzialne za info z mikrostycznika tak żebym mógł sprawdzić ciągłość?!