Car Audio » radio gamma - co i jak, naprawa [d11 v8]
Odpowiedz do tematu

air40 napisał/a:
Adi a nie da się jakoś zrobić żeby na 4 głośniki działało ?

Można, ale przy pomocy dodatkowego urządzenia regulującego balans przód -tył. Coś takiego montowane było w mietkach z lat 90tych. W innym przypadku spalisz końcówkę mocy.

Postaw piwo autorowi tego posta

suchy1704 napisał/a:
JimV8 ja bym poszukał ori od Audi ;audi; , z tego co mi się wydaje to nawet podświetlenie nie będzie grało, bo w tym jest zielone... Chyba, że się mylę...

poszukam :)

Adi a ile coś takiego mniej więcej kosztuje? Podałbyś linka do jakieś aukcji na allegro?

air40 napisał/a:
Adi a ile coś takiego mniej więcej kosztuje? Podałbyś linka do jakieś aukcji na allegro?

Niestety nie mam pojęcia. Musisz poszperać po szrotach za instalacją W124.

Wystawiono 1 piw(a):
air40

Dobra dzięki za info ;-)

mam kolejne radio Gamma..
tylko że głośniki trzeszczą przy regulacji dzwięku, guziczki są wyrobione no i podswietlenie jest słaaaabe.
da się coś z tym zrobić? i czy warto?? :D

jimv8 napisał/a:
tylko że głośniki trzeszczą przy regulacji dzwięku, guziczki są wyrobione no i podswietlenie jest słaaaabe.

[url=http://s1.postimage....mma.jpg]Obrazek[/url]

Ten model warto sobie zostawić. Za parę latek będzie warte worek pieniędzorów.
Kup spray do potencjometrów i psiknij do środka.

Adi202 napisał/a:
jimv8 napisał/a:

adi mógł byś lepiej opisać ?? guziczki są tak wyrobione że ledwo dotykasz i już zmieniają parametry. podswietlenie?? masakra.
będzie sterowało BOSE? jeżeli tak to jak podłączyć?? jeszcze nawed nie wyciągałem, a BOSE bede przekładał z innego.

jimv8 napisał/a:
Adi202 napisał/a:
jimv8 napisał/a:

adi mógł byś lepiej opisać ?? guziczki są tak wyrobione że ledwo dotykasz i już zmieniają parametry. podswietlenie?? masakra.
będzie sterowało BOSE? jeżeli tak to jak podłączyć?? jeszcze nawed nie wyciągałem, a BOSE bede przekładał z innego.

Jak się uprzesz, to wszystkim wysterujesz BOSE, ale to radio nie jest pod BOSE. Podświetlenie, to kwestia wymiany żarówek tak jak mikrostyków pod klawiszami. Jeżeli chcesz to radio robić extra pod BOSE, to daruj sobie. Jeżeli jednak masz do niego sentyment, to warto. Napiszę inaczej - ostatnio robiłem porządki warsztatowo- domowe i zamówiłem kontener 4m3 elektrozłomu w tym różnego typu radia samochodowe pojechało na wysypisko, lecz tego typu leżą nadal i czekają na lepsze czasy. Mam kilka modeli BOSE, ale bez RDSu - rynek US. Jeżeli nie zależy Ci na radiu, to baaardzo polecam ten model. Przedwzmaczniacz jest tak "pysznie" zbudowany, że nie jeden Hi-End zawstydzi.

okej,
powiedzmy że ma V' ke z BOSE i mogę to przełożyć do swojej.. co prawda to bose nie działa, więc i tak trzeba będzie go zregenerować.
co zrobić, jak to zrobić, obym sie nie musiał wstydzić :) przed kolegami :D
4 głośniki z przodu, dwa z tyłu - jak to wysterować?
o wooferze narazie nie myślę, ale biore pod uwagę, mam wzmacniać i i jakieś tam filtry też by sie znalazły. tylko nie chce z tego robic wieśmaktuning.
no i nie zaprzecze że coś na płyty lub USB by sie przydało :)

jimv8 napisał/a:
okej,
powiedzmy że ma V' ke z BOSE i mogę to przełożyć do swojej.. co prawda to bose nie działa, więc i tak trzeba będzie go zregenerować.
co zrobić, jak to zrobić, obym sie nie musiał wstydzić :) przed kolegami :D
4 głośniki z przodu, dwa z tyłu - jak to wysterować?
o wooferze narazie nie myślę, ale biore pod uwagę, mam wzmacniać i i jakieś tam filtry też by sie znalazły. tylko nie chce z tego robic wieśmaktuning.
no i nie zaprzecze że coś na płyty lub USB by sie przydało :)

Jeżeli przełożysz całość, to na pewno nie będziesz sie wstydzić. :mrgreen: V8 BOSE posiada tylko 4 głośniki - 2 z przodu i 2 na tylnym podszybiu. Z USB będzie większy problem aby to sensownie podłączyć, ale skoro masz zamiar słuchać sieczki z MP3, to załóż sobie zwykłe granie. Po co komu Audi R8 skoro ma zamiar nim jeździć nie szybciej niż 20km/h. ;-)

na samym radiu nie raz nie ujedziesz, fajnie sobie włączyć płytę.
cos wymyślę. chyba :)

Czemu wam zależy akurat na tym Gamma?Za tą kase co włożysz w to wszystko miałbyś dobrego Alpine'a

air40 napisał/a:
Czemu wam zależy akurat na tym Gamma?Za tą kase co włożysz w to wszystko miałbyś dobrego Alpine'a

Po pierwsze oryginalność, a po drugie co widzisz w Alpine? Marka dość renomowana jak i droga. Powinieneś posłuchać tłoczoną CD dobrej marki w BOSE wiedziałbyś o co kaman.

Adi202,

biore sie za regenercje tego radijka. zostawiam originał bez BOSE.
jakieś sugestie? może nazwy lub numery katalogowe mikroprzełączników?
wymienić jeszcze jakieś inne elementy z elektroniki?
pozdrowionka

Odpowiedz do tematu