Witam!
mam problem prawdopodobnie jest coś ze skrzynią biegów, poniewaz gdy a3 byla podniesiona na lewarku i na biegu neutralnym to przy kreceniu kolem słychać jakies stukanie w skrzyni ( mechanizm róznicowy działa chyba prawidłowo bo kreci sie koło które jest w powietrzu, ale jest to dzialanie takie ze na biegu kolo porusza sie i zatrzymuje tak jak by dzialalo esp i wystepuje to z kazdej strony)czy te stuki mogą być spowodowane brakiem płynu w skrzyni i jaki jest margines luzu na skrzyni;
pomóżcie!!
Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
[A3 1,8 '97] Problem z hałasem w skrzyni biegów
Zacznij od odpowiedniej diagnozy wszystkich systemow jakie posiadasz w samochodzie, oczywiscie stan ATFu tez sprawdź,jesli nie robiłeś tego wcześniej
im dłużej zwlekasz z wymianą ATFu, którego i tak masz mało tym predzej wymienisz skrzynie... Automatyczna skrzynia to nie tylko wygoda ale i zobowiązanie, bo tu niestety nie mozna sobie pozwolic na olewanie sprawy tak jak w manualu. Coś za coś. Stąd później biorą się opinie o awaryjności automatów, tylko jak tu ma cos działać jak nie ma oleju, albo jest to olej 10-letni?
podstawa, to ATF i błedy zapisane w sterowniku, choć wyglada to na mechaniczne uszkodzenie skrzyni
jedną rzecz znalazłem za blokowanie kol odpowiedzialny jest eds
| krecik13 napisał/a: |
| jedną rzecz znalazłem za blokowanie kol odpowiedzialny jest eds |
atf mam mało bo sprawdzalem, tylko niewiem teraz czy dolac olej czy wymienic zeby nie okalo sie ze bede musial wymienic cala skrzynie; a dokladnie jakie systemy mam sprawdzic wiem ze abs mam sprawny bo na przedladzie byl sprawdzany
| krecik13 napisał/a: |
| atf mam mało bo sprawdzalem, tylko niewiem teraz czy dolac olej czy wymienic zeby nie okalo sie ze bede musial wymienic cala skrzynie; a dokladnie jakie systemy mam sprawdzic wiem ze abs mam sprawny bo na przedladzie byl sprawdzany |
Odpowiedz do tematu