| bonczek87 napisał/a: |
| Coś ja zrobiłem czy to normalne? |
Odpowiedz do tematu
chyba raczej Ty coś zrobiłeś....
skasuj błedy i zobacz czy pojawia się ponownie, myslę,że pompka może być uszkodzona, lub jest nieszczelność w układzie. Centralny działa ok?
Myślę że Adi potrafi to naprawić
Odpowiedz do tematu
Ok połączyłem się tak jak pisałeś 35 a potem 10 i 21 i pokazuje mi Error i w opcji ilości zakodowanych kluczy not.. Tak samo jak wchodzę w 35 potem 08 i kanał 11 to pokazuje error czemu?
Dodam że pokazały mi się błędy w tej sekcji:
Sunday, 11 November 2012, 17:49:32
VAG-COM Version: Release 409.1-S
Control Module Part Number: 8L0 862 257 K
Component and/or Version: ZV-Pumpe, Funk D11
Software Coding: 12864
Work Shop Code: WSC 06435
5 Faults Found:
01367 - Central Locking Pump Run Time Exceeded (Likely Leak)
35-00 - -
01366 - Opened Due to Crash Signal
35-00 - -
00991 - Interior Lights
28-00 - Short to B+
00955 - Key 1
09-00 - Adaptation Limit Surpassed
00956 - Key 2
---------------------------------------------------------------------------
Dodam że pokazały mi się błędy w tej sekcji:
Sunday, 11 November 2012, 17:49:32
VAG-COM Version: Release 409.1-S
Control Module Part Number: 8L0 862 257 K
Component and/or Version: ZV-Pumpe, Funk D11
Software Coding: 12864
Work Shop Code: WSC 06435
5 Faults Found:
01367 - Central Locking Pump Run Time Exceeded (Likely Leak)
35-00 - -
01366 - Opened Due to Crash Signal
35-00 - -
00991 - Interior Lights
28-00 - Short to B+
00955 - Key 1
00956 - Key 2
---------------------------------------------------------------------------
| Ok połączyłem się tak jak pisałeś 35 a potem 10 i 21 i pokazuje mi Error i w opcji ilości zakodowanych kluczy not.. Tak samo jak wchodzę w 35 potem 08 i kanał 11 to pokazuje error czemu?
Dodam że pokazały mi się błędy w tej sekcji: Sunday, 11 November 2012, 17:49:32 VAG-COM Version: Release 409.1-S Control Module Part Number: 8L0 862 257 K Component and/or Version: ZV-Pumpe, Funk D11 Software Coding: 12864 Work Shop Code: WSC 06435 5 Faults Found: 01367 - Central Locking Pump Run Time Exceeded (Likely Leak) 35-00 - - 01366 - Opened Due to Crash Signal 35-00 - - 00991 - Interior Lights 28-00 - Short to B+ 00955 - Key 1 09-00 - Adaptation Limit Surpassed 00956 - Key 2 09-00 - Adaptation Limit Surpassed --------------------------------------------------------------------------- |
---------------------------------------------------------------------------[/quote]jest kilka mozliwosci tego błedu, zacznij od sprawdzenia przekaźnika pompy paliwa i zaworu N112[/quote]
Gdzie znajduje się przekaźnik pompy paliwa oraz zawór N112 (jak można to proszę o fotki), sprawdzę to sam czy raczej muszę podjechać do mechanika?
[ Dodano: Nie 11 Lis, 2012 18:23 ]
Działa jednak właśnie jest przy zamykaniu pompa chodzi przez jakieś 10 sekund jeszcze i dopiero potem się wyłącza..
Gdzie znajduje się przekaźnik pompy paliwa oraz zawór N112 (jak można to proszę o fotki), sprawdzę to sam czy raczej muszę podjechać do mechanika?
[ Dodano: Nie 11 Lis, 2012 18:23 ]
Działa jednak właśnie jest przy zamykaniu pompa chodzi przez jakieś 10 sekund jeszcze i dopiero potem się wyłącza..
Jezeli chcesz dopisać pilota do centralnego zamka, to zrób to metoda manualną - na 2 klucze. Jeden na zapłonie a drugim zamykasz drzwi i naciskasz klawisz otwórz.
co do zaworu N112 to nie jestem pewien gdzie jest w Twoim silniku, co do przekaźnika to masz masz drobna podpowiedź
[ Dodano: Wto 13 Lis, 2012 18:15 ]
Kurcze mam problem z Audi po tym jak w zegarach dodałem opcje pokazywania ikony niezapięcia pasów oraz płynu do spryskiwaczy gdyż co jakiś czas nie działają mi zegary tzn obrotomierz, prędkościomierz i reszta czy to wina tego czy jeszcze coś innego musiałem zrobić?
Dodam że jak nie działają to wystarczy wyłączyć zapłon i włączyć od nowa i już jest ok..
| Pasiak napisał/a: | ||
|
Kurcze mam problem z Audi po tym jak w zegarach dodałem opcje pokazywania ikony niezapięcia pasów oraz płynu do spryskiwaczy gdyż co jakiś czas nie działają mi zegary tzn obrotomierz, prędkościomierz i reszta czy to wina tego czy jeszcze coś innego musiałem zrobić?
Dodam że jak nie działają to wystarczy wyłączyć zapłon i włączyć od nowa i już jest ok..
Coś mi się wydaje że masz usterkę zegarów, ale to niech dokładniej się Adi wypowie
No ale jezdze tyle autem i wlasnie po tym zaczelo sie to dziac wiec ciezko mi w to uwierzyc.. Zobacze czy dalej zacznie pojawiac mi sie ta sytuacja..
Sądząc po roczniku A4 masz na 123% problem z zegarami. Dla pocieszenia napiszę, że nie tylko Ty jeden masz takie problemy.
A jeżeli problem z zegarami to jak to naprawić? Trzeba wymienić zegary?
| Trzeba wymienić zegary? |
Myślę że Adi potrafi to naprawić
Ale wina stoi po stronie silniczków czy czegoś innego?
Wymiana mikroprocesora sterującego zegarami. Czas operacyjny z odpowiednim sprzętem od 30min max 1h.
A podjąłbyś się tego? Jaki koszt? Póki co ustabilizowało mi się ale chce wiedzieć na przyszłość..
Odpowiedz do tematu