|
Przesunięty przez: jimv8 Nie 22 Lip, 2012 11:48 |
[A4] Problem ze skrzynią biegów |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
Wysłany: Sob 21 Lip, 2012 23:01 [A4] Problem ze skrzynią biegów
|
|
|
Witam serdecznie, słowem wstępu nadmienię, że audi posiadam od dni 3. Problem jaki zauważyłem to bardzo dziwny odlew na skrzyni biegów, cała jakby spękana i sklejana do kupy z bardzo drobnych kawałeczków o różnych rozmiarach. Całość jest uciapana z oleju który wydobywa się z kolektora dolotowego (myślę, że tylko z niego). Czy taki problem może przerodzić się w coś poważnego? czy jest to jakaś poważna wada/usterka? |
_________________ jak daleko widać we mgle |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 21 Lip, 2012 23:23
|
|
|
Sądzisz, że ktoś wcześniej sklejał obudowę skrzyni? |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 21 Lip, 2012 23:44
|
|
|
to jest zwykłe porównanie kolego, różne wady mogą występować jednak moje pytanie jest takie czy to ma znaczenie lub może mieć jakieś znaczenie w przyszłości bądź czy jest to wada/usterka bardzo znacząca |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 21 Lip, 2012 23:49
|
|
|
| Pan Kot napisał/a: | | to jest zwykłe porównanie kolego, różne wady mogą występować jednak moje pytanie jest takie czy to ma znaczenie lub może mieć jakieś znaczenie w przyszłości bądź czy jest to wada/usterka bardzo znacząca |
Skoro jest to tylko porównanie, to ciężko mi określić co się stanie. Jeżeli obudowa skrzyni jest faktycznie naprawia i przez to są wycieki, to jest oczywiste, że grozi to zatarciem skrzyni. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 21 Lip, 2012 23:55
|
|
|
Nie jestem pewny czy są wycieki z tych miejsc. Na ten moment jest wszystko ufajdane olejem z kolektora ssącego i prawdopodobnie z simeringu na prawej półosi w skrzyni. Jednak postaram się wrzucić zdjęcia w najbliższym czasie i wtedy mądre głowy ocenią czy jest to taki odlew i tak już musi być, czy mam już szukać nowej skrzyni |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 21 Lip, 2012 23:58
|
|
|
umyj to przed sesją zdjęciową. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Skrzynie manualne |
|
[ Twoje IP to: 216.73.216.75, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |