Pozostałe tematy » [B4 2,3 NG + LPG] Silnik gaśnie, falują obroty, pomocy ;/
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi

tasu napisał/a:
odkryem dzisiaj jakiś biały osad w zbiorniczku wyrównawczym co to może być?? :?: :cry:

Domniemam, iż chodzi o układ chłodzenia, ale co to może być jest mi teraz ciężko stwierdzić. Możliwe, że poprzedni właściciel zalał układ jakimś świństwem. :-/

Postaw piwo autorowi tego posta

no dokładnie układ chłodzenia czytałem ze to mogą być objawy walniętej uszczelki pod głowicą osad jest to objaw oleju i spalin a przedmuchy mogą powodować falowanie na wolnych obrotach :roll: :cry: postaram sie ją zawieść jak najszybciej na sprawdzenie niech mój mechanik rozbierze i zobaczy 8-) i jak cos to wymieni uszczelki itp i rozrząd :-? heh następny wydatek :-/

tasu napisał/a:
no dokładnie układ chłodzenia czytałem ze to mogą być objawy walniętej uszczelki pod głowicą osad jest to objaw oleju i spalin a przedmuchy mogą powodować falowanie na wolnych obrotach :roll: :cry: postaram sie ją zawieść jak najszybciej na sprawdzenie niech mój mechanik rozbierze i zobaczy 8-) i jak cos to wymieni uszczelki itp i rozrząd :-? heh następny wydatek :-/

Raczej nie będziesz mieć innego wyjścia - chyba, że załatwisz sobie drugi silnik - bo kapitalka w dzisiejszych czasach nie wchodzi w grę.

powiem że wole zrobić motor niz kupować bo kupie i nie wiem ile na nim pośmigam :roll:

tasu napisał/a:
odkryem dzisiaj jakiś biały osad w zbiorniczku wyrównawczym co to może być?? :?: :cry:
niestetyto nie wróży nic dobrego :roll: osad wskazuje na uszczelkę pod głowicą.... popatrz na olej tzn. czy wygląda tak jak powinien

olej nie wiem czy mam to nazwać olejem mieszanina oleju i benzyny :-/ wiedz nie wiem co mam powiedzieć

[ Dodano: Pią 26 Mar, 2010 15:52 ]
Witam wszystkich :D po zimowym śnie :mrgreen: mianowicie zima rozwiała kilka zagadek mojego pojazdu 8-) osad +bena w oleju + falujące obroty = pierdynieta uszczelka pod głowicą :-x ale spoko luzik silnik niebawem bd rozbierany i zobaczymy co sie da z niego zrobić jak cos bd szukał innego :evil: dam rade :P silny jestem 8-)
zaraz wrzucę kilka fotek jak prace sie posunęły jak wygląda osadzik i jak bd wyglądała kolorystyka i nie zjeść mnie proszę za zdewastowanie tak legendarnego auta 8-) teraz wygląda smutno ale za 3-4 miesiące go nie poznacie ;audi; a potrzebował bym do niego pare części typu pas przedni, kierownice wiatru, listwa na kable WN , cos takiego na razie jak cos ktoś ma to pisać 8-) i jaka cena :lol:

[ Dodano: Pią 26 Mar, 2010 16:05 ]

[ Dodano: Pon 29 Mar, 2010 23:55 ]
Koledzy mam takie pytanie po zrobieniu silniczka chce założyć nowe LPG i co powiecie o blosie ?? bo słyszałem ze do NG jest to najlepsze co może być jakie macie zdanie ??

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi