Pozostałe tematy » [B4 2,3 NG + LPG] Silnik gaśnie, falują obroty, pomocy ;/
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi

Adi202 napisał/a:
Odrestaurowanie wymaga cierpliwości i ... czasu.
pzdr
Za to efekt , bezcenny ;-)

Postaw piwo autorowi tego posta

roger110 napisał/a:
Adi202 napisał/a:
Odrestaurowanie wymaga cierpliwości i ... czasu.
pzdr
Za to efekt , bezcenny ;-)

Dokładnie. Jeżeli zostanie jeszcze ładnie pomalowany? Micha się cieszy. ;)

No to tak jest, połączyłem z masą niebieski kabelek i kupa, nic sie nie dzieje dalej mam to samo. Zastanawiam sie moze gdzieś kabel jest walnięty albo coś? Zegary mam już w domu. Od abs żarówka sie przepaliła, a teraz nie wiem co robić :roll: :?: :?: jak sprawdzić czy to zegary :?: :?: :cry:

tasu napisał/a:
No to tak jest, połączyłem z masą niebieski kabelek i kupa, nic sie nie dzieje dalej mam to samo. Zastanawiam sie moze gdzieś kabel jest walnięty albo coś? Zegary mam już w domu. Od abs żarówka sie przepaliła, a teraz nie wiem co robić :roll: :?: :?: jak sprawdzić czy to zegary :?: :?: :cry:

Masz może jakiś multimetr? (miernik)

no coś znajdę ;-)

tasu napisał/a:
no coś znajdę ;-)

To podłącz zegary na miejsce, odłącz przewody od czujników i zmierz na nich napięcie względem masy.

no sprawdzę jutro :-) jak znajdę mierniczek a co do odrestaurowywania to np malowanie b miał za około 1000zł bo że tak powiem wiele ludzi chce mi pomóc przy odbudowie tego modelu ;-) fotele już mam do niej jak nowe nie podarte nie pogięte itp tylko musiałem odkurzyć recaro czarne materiałowe kupione na giełdzie za 150zł :wysmiewacz:
:evil: facet nie wiedział co sprzedaje :wysmiewacz:

tasu napisał/a:
no sprawdzę jutro :-) jak znajdę mierniczek a co do odrestaurowywania to np malowanie b miał za około 1000zł bo że tak powiem wiele ludzi chce mi pomóc przy odbudowie tego modelu ;-) fotele już mam do niej jak nowe nie podarte nie pogięte itp tylko musiałem odkurzyć recaro czarne materiałowe kupione na giełdzie za 150zł :wysmiewacz:
:evil: facet nie wiedział co sprzedaje :wysmiewacz:

Fakt, jak za darmo. :mrgreen: Dobrze że masz tylu chętnych do pomocy. Inaczej .....hmmm życie. ;)

wiadomo jak to jest ktoś mi pomoże dzisiaj a ja pomogę mu jutro 8-)

tasu napisał/a:
wiadomo jak to jest ktoś mi pomoże dzisiaj a ja pomogę mu jutro 8-)

Oczywiście. Tak powinno być.

chociaż jak to powiedziałeś ......życie nie raz bywa tak ze człowiek któremu sie pomogło potrafi sie odwrócić tylną częścią ciała i powiedzieć parę nie miłych słów kiedy potrzebujesz pomocy :-x ale mniejsza z tym a jak np przy zegarach bd miał walnięte to opłaca sie to robić czy kupić nowe ??

tasu napisał/a:
chociaż jak to powiedziałeś ......życie nie raz bywa tak ze człowiek któremu sie pomogło potrafi sie odwrócić tylną częścią ciała i powiedzieć parę nie miłych słów kiedy potrzebujesz pomocy

Skąd ja to znam? ;-)
Zegary? No cóż. Warto próbować je reanimować, ale nic na siłę. Myślę, ze nie mogą być tak uszkodzone aby nie kalkulowało się ich reperować.

A to mam jutro sprawdzić ten niebieski czy ma masę to czarny kabelek miernika podłączam do niego i czerwony do + czy jak ?? :-P

tasu napisał/a:
A to mam jutro sprawdzić ten niebieski czy ma masę to czarny kabelek miernika podłączam do niego i czerwony do + czy jak ?? :-P

Czerwony przewód miernika do niebieskiego, czarny na masę. Tak samo z drugim czujnikiem czyli czerwony na biały. Przewody nie mogą być wpięte w czujnik i oczywiście pomiar przy załączonym zapłonie.

odkryem dzisiaj jakiś biały osad w zbiorniczku wyrównawczym co to może być?? :?: :cry:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi