| Adi202 napisał/a: |
| Odrestaurowanie wymaga cierpliwości i ... czasu.
pzdr |
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Za to efekt , bezcenny
Dokładnie. Jeżeli zostanie jeszcze ładnie pomalowany? Micha się cieszy.
Masz może jakiś multimetr? (miernik)
To podłącz zegary na miejsce, odłącz przewody od czujników i zmierz na nich napięcie względem masy.
Fakt, jak za darmo.
Dobrze że masz tylu chętnych do pomocy. Inaczej .....hmmm życie.
Oczywiście. Tak powinno być.
Skąd ja to znam?
Zegary? No cóż. Warto próbować je reanimować, ale nic na siłę. Myślę, ze nie mogą być tak uszkodzone aby nie kalkulowało się ich reperować.
Czerwony przewód miernika do niebieskiego, czarny na masę. Tak samo z drugim czujnikiem czyli czerwony na biały. Przewody nie mogą być wpięte w czujnik i oczywiście pomiar przy załączonym zapłonie.
| roger110 napisał/a: | ||
|
Dokładnie. Jeżeli zostanie jeszcze ładnie pomalowany? Micha się cieszy.
No to tak jest, połączyłem z masą niebieski kabelek i kupa, nic sie nie dzieje dalej mam to samo. Zastanawiam sie moze gdzieś kabel jest walnięty albo coś? Zegary mam już w domu. Od abs żarówka sie przepaliła, a teraz nie wiem co robić
jak sprawdzić czy to zegary
jak sprawdzić czy to zegary
| tasu napisał/a: |
No to tak jest, połączyłem z masą niebieski kabelek i kupa, nic sie nie dzieje dalej mam to samo. Zastanawiam sie moze gdzieś kabel jest walnięty albo coś? Zegary mam już w domu. Od abs żarówka sie przepaliła, a teraz nie wiem co robić jak sprawdzić czy to zegary |
Masz może jakiś multimetr? (miernik)
no coś znajdę
| no coś znajdę |
To podłącz zegary na miejsce, odłącz przewody od czujników i zmierz na nich napięcie względem masy.
no sprawdzę jutro
jak znajdę mierniczek a co do odrestaurowywania to np malowanie b miał za około 1000zł bo że tak powiem wiele ludzi chce mi pomóc przy odbudowie tego modelu
fotele już mam do niej jak nowe nie podarte nie pogięte itp tylko musiałem odkurzyć recaro czarne materiałowe kupione na giełdzie za 150zł
facet nie wiedział co sprzedaje
facet nie wiedział co sprzedaje
no sprawdzę jutro
facet nie wiedział co sprzedaje |
Fakt, jak za darmo.
wiadomo jak to jest ktoś mi pomoże dzisiaj a ja pomogę mu jutro
| wiadomo jak to jest ktoś mi pomoże dzisiaj a ja pomogę mu jutro |
Oczywiście. Tak powinno być.
chociaż jak to powiedziałeś ......życie nie raz bywa tak ze człowiek któremu sie pomogło potrafi sie odwrócić tylną częścią ciała i powiedzieć parę nie miłych słów kiedy potrzebujesz pomocy
ale mniejsza z tym a jak np przy zegarach bd miał walnięte to opłaca sie to robić czy kupić nowe ??
| chociaż jak to powiedziałeś ......życie nie raz bywa tak ze człowiek któremu sie pomogło potrafi sie odwrócić tylną częścią ciała i powiedzieć parę nie miłych słów kiedy potrzebujesz pomocy |
Skąd ja to znam?
Zegary? No cóż. Warto próbować je reanimować, ale nic na siłę. Myślę, ze nie mogą być tak uszkodzone aby nie kalkulowało się ich reperować.
A to mam jutro sprawdzić ten niebieski czy ma masę to czarny kabelek miernika podłączam do niego i czerwony do + czy jak ??
| A to mam jutro sprawdzić ten niebieski czy ma masę to czarny kabelek miernika podłączam do niego i czerwony do + czy jak ?? |
Czerwony przewód miernika do niebieskiego, czarny na masę. Tak samo z drugim czujnikiem czyli czerwony na biały. Przewody nie mogą być wpięte w czujnik i oczywiście pomiar przy załączonym zapłonie.
odkryem dzisiaj jakiś biały osad w zbiorniczku wyrównawczym co to może być??