| tasu napisał/a: |
| Adi202 napisał/a: | | Astaroth napisał/a: | dodam, ze czujnik cisnienia oleju do Twojej Audiczki będzie niebieski, bo brazowe są do diesla, a czujniki sa oznaczone kolorami ze względu na rózne ciśnienia oleju w silnikach benzynowych i wysokopręznych, to szukaj niebieskiego |
I białego. Może mieć 2 czujniki. |
raczej te 2 bo w zegarach dodatkowych mam temperaturę oleju i ciśnienie oleju a ciśnienie pokazuje dobre |
Jeden będziesz mieć podwójny - wysokiego ciśnienia (biały)
| Adi202 napisał/a: |
| tasu napisał/a: | | Adi202 napisał/a: | | Astaroth napisał/a: | dodam, ze czujnik cisnienia oleju do Twojej Audiczki będzie niebieski, bo brazowe są do diesla, a czujniki sa oznaczone kolorami ze względu na rózne ciśnienia oleju w silnikach benzynowych i wysokopręznych, to szukaj niebieskiego |
I białego. Może mieć 2 czujniki. |
raczej te 2 bo w zegarach dodatkowych mam temperaturę oleju i ciśnienie oleju a ciśnienie pokazuje dobre |
Jeden będziesz mieć podwójny - wysokiego ciśnienia (biały) |
to gdzie go w silniku szukać ?
to gdzie go w silniku szukać ? |
Na wysokości 2 i 3 świecy WN

Aj to juz wiem gdzie mam tam pourywane i poskręcane na Kretek kabelki

poprzedni właściciel wszędzie gdzie mógł stosował druty i skrętki

to teraz jak to zastąpić ??
Aj to juz wiem gdzie mam tam pourywane i poskręcane na Kretek kabelki poprzedni właściciel wszędzie gdzie mógł stosował druty i skrętki to teraz jak to zastąpić ?? |
To nie właściciel a sadysta! Porób dokładne fotki jak możesz. Chciałbym przed naprawą rzucić okiem na to cacko.
teraz to moje maleństwo stoi rozebrana bez niczego w środku 2 tyg temu ją spawałem u wujka montowałem tłumiki (stare to był sam tłumik końcowy pospawany na sztywno chodził jak traktor

) teraz ma nowy tłumik środkowy i końcowy i jest ok

tylko uszczelka od kolektora wydechowego sie strasznie wytłukła jak było wszystko na sztywno

podjąłem że tak powiem projektu odrestaurowywania jej prawie od poczatku bo tak mało jest tych modeli a jak są to po wieś tuningu i poobijane wiedz bardzo zależy mi na tym autku gdzieś miałem jej foto stare przed rozpoczęciem remontu
| podjąłem że tak powiem projektu odrestaurowywania |
Potrzebować będę fotek wnętrza komory silnika. Wiązek podłączeń aby sprawdzić co tam powyrabiane jest.
Jak u mojego Ojca , nie dojdziesz mimo swej wiedzy

Wybacz ,że wątpie , ale cała instalka w pi*** .
ok postaram sie zrobić foty jutro

a tak dokładniej to jakie miejsca by cie interesowały

najbardziej
ok postaram sie zrobić foty jutro a tak dokładniej to jakie miejsca by cie interesowały najbardziej |
NA pierwszy rzut to miejsca czujników ciśnienia skoro piszesz że sajgon jest. Połączenia podciśnień, przepływka, przewody WN itd.
sajgon to mało powiedziane

jak mój ojciec to zobaczył to wyraził to w takich słowach cyt: o kur**

z tymi przewodami podciśnienia to właśnie gdzie one wchodzą i wychodzą itp

bo w tym to ja zielony jestem
sajgon to mało powiedziane jak mój ojciec to zobaczył to wyraził to w takich słowach cyt: o kur** z tymi przewodami podciśnienia to właśnie gdzie one wchodzą i wychodzą itp bo w tym to ja zielony jestem |
Dobrze trafiłeś. Zrobisz fotki i pomożemy doprowadzić ja do ładu.
pzdr
o a to mój czujnik oleju

| o a to mój czujnik oleju |
Widzę, że nie ma tragedii, bo są trzy przewody, ale według mnie powinieneś pozbyć sie tego żółtego odcinka przewodu i zacisnąć tam złącze tzw wsuwkę. Pod tą izolacją koloru "bordo" znając życie ukryte jest połączenie na tzw skrętkę. Czujniki są na właściwych miejscach i przypatrując się na przewody podłączone są też tak jak powinny. Zrób porządek jedynie z wsuwkami najlepiej wymień wszystkie trzy.
pzdr
A powiedz mi jak sprawdzić czy czujnik nie jest walnięty ?? i jaki najlepiej olej mu wlać ??
a tak to wygląda z lotu ptaka