Pozostałe tematy » [B4 2,3 NG + LPG] Silnik gaśnie, falują obroty, pomocy ;/
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi

tasu napisał/a:
Adi202 napisał/a:
Astaroth napisał/a:
dodam, ze czujnik cisnienia oleju do Twojej Audiczki będzie niebieski, bo brazowe są do diesla, a czujniki sa oznaczone kolorami ze względu na rózne ciśnienia oleju w silnikach benzynowych i wysokopręznych, to szukaj niebieskiego ;)

I białego. Może mieć 2 czujniki.

raczej te 2 bo w zegarach dodatkowych mam temperaturę oleju i ciśnienie oleju a ciśnienie pokazuje dobre

Jeden będziesz mieć podwójny - wysokiego ciśnienia (biały)

Postaw piwo autorowi tego posta

Adi202 napisał/a:
tasu napisał/a:
Adi202 napisał/a:
Astaroth napisał/a:
dodam, ze czujnik cisnienia oleju do Twojej Audiczki będzie niebieski, bo brazowe są do diesla, a czujniki sa oznaczone kolorami ze względu na rózne ciśnienia oleju w silnikach benzynowych i wysokopręznych, to szukaj niebieskiego ;)

I białego. Może mieć 2 czujniki.

raczej te 2 bo w zegarach dodatkowych mam temperaturę oleju i ciśnienie oleju a ciśnienie pokazuje dobre

Jeden będziesz mieć podwójny - wysokiego ciśnienia (biały)

to gdzie go w silniku szukać ? 8-) :?:

tasu napisał/a:

to gdzie go w silniku szukać ? 8-) :?:

Na wysokości 2 i 3 świecy WN

Aj to juz wiem gdzie mam tam pourywane i poskręcane na Kretek kabelki ;/ poprzedni właściciel wszędzie gdzie mógł stosował druty i skrętki :-x to teraz jak to zastąpić ?? :?: :cry:

tasu napisał/a:
Aj to juz wiem gdzie mam tam pourywane i poskręcane na Kretek kabelki ;/ poprzedni właściciel wszędzie gdzie mógł stosował druty i skrętki :-x to teraz jak to zastąpić ??

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
To nie właściciel a sadysta! Porób dokładne fotki jak możesz. Chciałbym przed naprawą rzucić okiem na to cacko.

teraz to moje maleństwo stoi rozebrana bez niczego w środku 2 tyg temu ją spawałem u wujka montowałem tłumiki (stare to był sam tłumik końcowy pospawany na sztywno chodził jak traktor ;/ ) teraz ma nowy tłumik środkowy i końcowy i jest ok :) tylko uszczelka od kolektora wydechowego sie strasznie wytłukła jak było wszystko na sztywno :cry: podjąłem że tak powiem projektu odrestaurowywania jej prawie od poczatku bo tak mało jest tych modeli a jak są to po wieś tuningu i poobijane wiedz bardzo zależy mi na tym autku gdzieś miałem jej foto stare przed rozpoczęciem remontu :-|

tasu napisał/a:
podjąłem że tak powiem projektu odrestaurowywania

:super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super:

Potrzebować będę fotek wnętrza komory silnika. Wiązek podłączeń aby sprawdzić co tam powyrabiane jest.

Jak u mojego Ojca , nie dojdziesz mimo swej wiedzy :-P Wybacz ,że wątpie , ale cała instalka w pi*** .

ok postaram sie zrobić foty jutro :mrgreen: a tak dokładniej to jakie miejsca by cie interesowały :?: 8-) najbardziej

tasu napisał/a:
ok postaram sie zrobić foty jutro :mrgreen: a tak dokładniej to jakie miejsca by cie interesowały :?: 8-) najbardziej

NA pierwszy rzut to miejsca czujników ciśnienia skoro piszesz że sajgon jest. Połączenia podciśnień, przepływka, przewody WN itd.

sajgon to mało powiedziane :-/ jak mój ojciec to zobaczył to wyraził to w takich słowach cyt: o kur** :lol: :lol: z tymi przewodami podciśnienia to właśnie gdzie one wchodzą i wychodzą itp :shock: bo w tym to ja zielony jestem :roll:

tasu napisał/a:
sajgon to mało powiedziane :-/ jak mój ojciec to zobaczył to wyraził to w takich słowach cyt: o kur** :lol: :lol: z tymi przewodami podciśnienia to właśnie gdzie one wchodzą i wychodzą itp :shock: bo w tym to ja zielony jestem :roll:

Dobrze trafiłeś. Zrobisz fotki i pomożemy doprowadzić ja do ładu.
pzdr

o a to mój czujnik oleju :zly:

tasu napisał/a:
o a to mój czujnik oleju

Widzę, że nie ma tragedii, bo są trzy przewody, ale według mnie powinieneś pozbyć sie tego żółtego odcinka przewodu i zacisnąć tam złącze tzw wsuwkę. Pod tą izolacją koloru "bordo" znając życie ukryte jest połączenie na tzw skrętkę. Czujniki są na właściwych miejscach i przypatrując się na przewody podłączone są też tak jak powinny. Zrób porządek jedynie z wsuwkami najlepiej wymień wszystkie trzy.
pzdr

A powiedz mi jak sprawdzić czy czujnik nie jest walnięty ?? i jaki najlepiej olej mu wlać ??
a tak to wygląda z lotu ptaka

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi