Pozostałe tematy » [b4 AAZ] bierze mi oleju prawie tyle co ropy ;((((
Odpowiedz do tematu

wszytstkie płyny mam w porzo, bo staram się o to dbać

Postaw piwo autorowi tego posta

alicjaaa napisał/a:
wszytstkie płyny mam w porzo, bo staram się o to dbać
rozumiem,że sprawdzałaś czy nie robi się masełko, i czy nie ubywa płynu? Obejzyj tez rure wydechową jesli jest na niej sadza, to przepalasz olej, a najlepiej stań na śniegu odpal auto i obserwuj, czy z wydechu pluje olejem, to wiele wyjaśni.

nie kopci, nic się nie dziej, tylko brak oleju, ja patrze , wącham , robie wszystko co tylko wiem, żeby kontrolować zmiany, oglądam bagnet, kurek , no nie ma żadnych oznak, tylko olej ucieka, nie widać gdzie

alicjaaa napisał/a:
nie kopci, nic się nie dziej, tylko brak oleju, ja patrze , wącham , robie wszystko co tylko wiem, żeby kontrolować zmiany, oglądam bagnet, kurek , no nie ma żadnych oznak, tylko olej ucieka, nie widać gdzie
A nie uszkodziłaś gdzieś miski? Nie ma jakichś plam pod autem?

no nie ma nic a nic, jestem troche rozgarnięta i bym widziała plamy oleju w garazu na podwórku, i tata tez by widział, Misiek tez by zauważył

Mogę powiedzieć co Cię czeka. Turbina i pierścionki. :-/

Adi202, no z turbina to wiem, ale na te pierścienie to nie byłam przygotowana, tak pięknie jechał, nie bral oleju, to była cisza przed burzą

alicjaaa napisał/a:
Adi202, no z turbina to wiem, ale na te pierścienie to nie byłam przygotowana, tak pięknie jechał, nie bral oleju, to była cisza przed burzą

Kto robił Ci pseudo remont przy silniku i zaślepił EGR?

Adi202 napisał/a:
zaślepił EGR?

A powiedzcie mi jakie konsekwencje są jeśli się dziada zaślepi, nie znam się na dislach więc pytam :-D . Znam osobiście kilka osób które zaślepiły egr i nic się nie dzieję.

misiek . napisał/a:
Adi202 napisał/a:
zaślepił EGR?

A powiedzcie mi jakie konsekwencje są jeśli się dziada zaślepi, nie znam się na dislach więc pytam :-D . Znam osobiście kilka osób które zaślepiają egr i nic się nie dzieję.

Np podwyższenie temperatury spalin. :!:

Adi202, byłam wcześniej u niejakiego Chałkowskiego, niby zrobił i było dobrze, potem Semenowicz robił właśnie ten przewd, potem uszczelniacze i jak pojechałam ostatnio do niego to powiedzial, że to turbina i nic więcej, zabrał się i poszedł

alicjaaa napisał/a:
zabrał się i poszedł

Wiem, rozmawiałem z nim o Twoim przypadku. Prawdopodobnie silnik dostał sporego KOPA na zimno i takie będą skutki. Nie mam zamiaru nikogo oczerniać, ale z dokładnego opisu stanu technicznego wynika, że ktoś przerobił Ci silnik na sokowirówkę.

Adi202, ja już nie mam siły , przerasta to mnie, moższ jaśniej wytłumaczyć

alicjaaa napisał/a:
moższ jaśniej wytłumaczyć
chodzi o to,że ktoś dał straszny wycisk Twojej niuni i to na zimnym silniku, a teraz Ty musisz zapłacić za skutki

alicjaaa napisał/a:
Adi202, ja już nie mam siły , przerasta to mnie, moższ jaśniej wytłumaczyć

Co tu wyjaśniać? Turbina była do wymiany, bo naprawa przerośnie wartość drugiej sprawnej. Po wymianie turbiny okaże się, czy pierścienie są jeszcze do użytku. Turbina to nie jest koszt 50zł i zdaję sobie z tego sprawę, ale ile wydałaś już na olej?

Odpowiedz do tematu