Odpowiedz do tematu
Nie jest powiedziane, że turbina to zaraz kopci. Kompresję możesz sprawdzić. Diesel, to nie F1. Jest bardzo delikatny.
[ Dodano: Sro 22 Gru, 2010 17:37 ]
powiem, tak jestem w sumie umówiona na wymiane pierścieni, no wiadomo jeszcze jakies podkładki i takie tam inne, dostane liste co by trzeba kupić czyli jakie części, w pon po świętach jak się uda to oddam auto do naprawy i mam nadzieje, że w granicach 1 tys się zmieszcze
[ Dodano: Sro 22 Gru, 2010 17:38 ]
Pasiak, pali na dotyk
Samo się nie naprawi- to prawda. Przynajmniej ciśnienia są zrównoważone.
na pewno komuś się przyda w przyszłości, i na mroźną północ musisz mieć czym śmigać
Masz już sprzedawcę, czy dopiero szukasz?
Odpowiedz do tematu
Adi202, troszke nie kumam, to zrobie turbine i powinno być dobrze, to co z pierścieniami, bo jak turbina bierze to powinno kopcic tak ? a nie kopci, moc tez ma, ale najlepiej chyba zacząć od pomiaru ciśnienia spręzania , wtedy wyjdzie cos niecoś, dopiero wówczas będzie wiadomo za co się brać w pierwszej kolejności i naprawiać w dodatku łapać sie za kieszeń, a na olej to 50 zl straciłam dopiero
| alicjaaa napisał/a: |
| Adi202, troszke nie kumam, to zrobie turbine i powinno być dobrze, to co z pierścieniami, bo jak turbina bierze to powinno kopcic tak ? a nie kopci, moc tez ma, ale najlepiej chyba zacząć od pomiaru ciśnienia spręzania , wtedy wyjdzie cos niecoś, dopiero wówczas będzie wiadomo za co się brać w pierwszej kolejności i naprawiać w dodatku łapać sie za kieszeń, a na olej to 50 zl straciłam dopiero |
Nie jest powiedziane, że turbina to zaraz kopci. Kompresję możesz sprawdzić. Diesel, to nie F1. Jest bardzo delikatny.
w środe jade na pomiar cisnienia, więc z tym wiąrze swoje pytanie, jakie powinno być w miare to ciśnienie, bo znalazłam, że jak poniżej 20 to juz nieciekawie, ale moge się mylić
Nominalnie AAZ ma 30 bar a minimalne sprężanie to 26 bar
Przy 24 atmosferach jeszcze nie będzie źle, a powiedz mi jak Ci teraz odpala zimą? masz problemy,czy pali od strzała?
[ Dodano: Sro 22 Gru, 2010 17:37 ]
powiem, tak jestem w sumie umówiona na wymiane pierścieni, no wiadomo jeszcze jakies podkładki i takie tam inne, dostane liste co by trzeba kupić czyli jakie części, w pon po świętach jak się uda to oddam auto do naprawy i mam nadzieje, że w granicach 1 tys się zmieszcze
[ Dodano: Sro 22 Gru, 2010 17:38 ]
Pasiak, pali na dotyk
Rewelacji to tu nie ma, aczkolwiek tragedii również.
ale z tego pomiaru to tylko gorzej moze byc , raczej samo się nie naprawi he he
| ale z tego pomiaru to tylko gorzej moze byc , raczej samo się nie naprawi he he |
Samo się nie naprawi- to prawda. Przynajmniej ciśnienia są zrównoważone.
jak bedzie sie dalej rozwijała akcja postaram się na bierząco komentować, jak kogoś zainteresuje ten watek
| jak kogoś zainteresuje ten watek |
na pewno komuś się przyda w przyszłości, i na mroźną północ musisz mieć czym śmigać
pawcio, właśnie, potrzebne mi na przetrwanie na syberii hi hi
powiem szczerze ,że jak na prawie 19 letnie auto to nie jest źle. Aczkolwiek drobny remoncik na pewno mu nie zaszkodzi
no a na ten remon to takie części mam załatwić : uszczelka pokrywy zaworów, głowicy, kolektora ssącego i wydechowego, misy oleju, simering wałka,śróby glowicy, pierścienie tłokowe, panewki korbowodorowe, filtr oleju i powietrza + olej
| no a na ten remon to takie części mam załatwić : uszczelka pokrywy zaworów, głowicy, kolektora ssącego i wydechowego, misy oleju, simering wałka,śróby glowicy, pierścienie tłokowe, panewki korbowodorowe, filtr oleju i powietrza + olej |
Masz już sprzedawcę, czy dopiero szukasz?
Odpowiedz do tematu