Pozostałe tematy » [b4 AAZ] bierze mi oleju prawie tyle co ropy ;((((
Odpowiedz do tematu

jimv8, no ten co robi chce pomóc i pomaga, tez będzie dzwonić i szukać, wczól sie hi hi tylko taka zabawa jak mnie w domu nie ma tylko na tych mazurach gnije, ale no trzeba sie rozeznac i no nie ma co, trzeba zmienić

[ Dodano: Czw 06 Sty, 2011 17:06 ]
Adi kto mi da gwarancje, że taki jest stan faktyczny tego silnika jak ten koleś napisał, z allegro trzeba uwarzać

Postaw piwo autorowi tego posta

Przy używce nigdy nie będzie gwarancji nawet od sąsiada. Używany, to używany. Nówka potrafi się zepsuć, ale na nówkę masz prawdziwą gwarancję. Tak to tylko w autoryzowanym serwisie lub w Erze.

nie ma już firm co zrobia szlif i wstawią nowe tłoki?

jimv8 napisał/a:
nie ma już firm co zrobia szlif i wstawią nowe tłoki?

Taki zabieg wyniesie drożej niż drugi sprawny silnik.

tłok - 4x 221,20 (nural)
pierscienie - 4x 58 (goetze)
kompl. uszczelek silnika - 186 (elring)
zest. paska rozrzadu - 214 (contitech)

to da ponad 1500zł, a nie wiadomo jak wygląda powierzchnia cylindrów. Sądzę, że to nie te czasy aby robić kapitalkę jeżeli silniki na chodzie są dostępne od ręki

to jest na ogół jeszcze sotsowane, istnieją zestawy do +0,75 i więcej.
robią to przeważnie ludzie w autach DLA siebie :) szlif 200 zł, płaszczyzna głowicy 120zł
2000zł nie jest mało :(

Ja bym szukał raczej następnego silnika, ewentualnie blok ale tylko z tłokami. Doinformowałem się trochę na ten temat. Mechanik rozbierze dól zobaczy czy tłoki dostały czy tylko pierścienie już były na wykończeniu. Koszt szlifu i honowania niby coś około 800 zł czyli tyle za ile można dostać kompletny silnik bez osprzętu, ewentualnie bez głowicy. Decyzja należy do właściciela pojazdu. :(

misiek . napisał/a:
Decyzja należy do właściciela pojazdu. :(

święta prawda :) my tylko możemy pokazać jakie opcje są możliwe i korzystne :)

misiek ., tak Misiu moja decyzja, ale że tak powiem też masz w tym swój udział przecież ;) , zobaczymy co jeszcze ten mechanik wymodzi, może on wszystko znajdzie i będzie git, ja niestety będe musiała zapłacić za wszystko, chyba, że ktos chętny jest sie dorzucić hi hi

[ Dodano: Sob 08 Sty, 2011 16:58 ]
dodam tylo, że do calości doszla tarcza sprzęgla, po prostu żyć nie umierac, juz miałam ochote złożyć tego zloma i opchac jakiemus dziadowi, ale z drugiej strony nie miałabym serca na takie oszustwo :cry:

W mojej b4 też ubywa oleju oraz płynu z chłodnicy, może nie po przejechaniu 100km ale tak ok 600/700km. Dodam ze ponad 6 lat mam w aucie drugi silnik. Byłam kiedys u mechanika który powiedział że Audi, Bmki te typy tak mają. Co sadzicie o takich preparatach ktore przy wymianie oleju stosuje sie w raz z nim. Na 4l oleju wlewa sie cała puszke, ma to ponoc zapobiec kopceniu oraz własnie pobieraniu oleju. Co o tym sadzicie?

Alicjaaa : Sory ze Ci sie wcinam w temat ;-) co tam z Twoim autem sie dzieje?

kamila666 napisał/a:
Co o tym sadzicie?

Wszystko zależy od typu tego preparatu.

kamila666, dobre i sprawdzone się nadają, oby nie moto doktor hehe Kolega Adrian napisał temat na temat ceramizera, i takie coś oczywiście się nadaje.

Jakbyś mogła załóż temat na twoje problemy to można się w nie zagłębić, bo po tym co napisałaś to tak jakby uszczelka pod głowicą klękała ;-)
pzdr.

u mnie burza , opisze jak ochłone, ale tak ok 3tys remont

[ Dodano: Nie 09 Sty, 2011 19:03 ]
kamila666, aha ale Ty masz benzyn to zupełnie inna bajka

ja bym się nie pakowała w remont, poszukałabym jakiegoś anglika na chodzie albo cos z niemiec bez prawa rejestracji, zeby mozna było silnik odpalic, ew zmierzyc kompresje i cały z osprzetem przeszczepic

[ Dodano: Nie 09 Sty, 2011 20:13 ]
a do tego co masz to ręką machnąc na remonty, bo nie dość, ze Cie wydoja to juz nigdy to nie będzie ori, więc olać i dwie puszki motodoktora zalać w trupa i spoko pojezdzisz az znajdziesz nowy zdrowy cały motor

Odpowiedz do tematu