Odpowiedz do tematu
Przepraszam za moje przeoczenie, już poprawiłem się w odpowiednim dziale
[ Dodano: Czw 09 Lut, 2017 19:56 ]
wgrałem poprawiony wsad od Kolegi Adi202, wielkie dzięki,
wykasowałem VAG-iem (311) błędy w Airbag, poduszka po około godzinie jazdy mignęła ale już nie świeci.
a teraz jak dokładnie uaktywnić wyświetlanie na FIS między zegarami (bo nie wyświetla nic oprócz np. otwartych drzwi a potrzeba wyświetlać prawidłowo takie dane po kolei: nazwy stacji radiowej, temperatury oraz najniżej na FIS wartości pozostałych kilometrów do przejechania(no i żeby z manetki przełączać te pozostałe informacje na FIS tj. średnie spalanie, chwilowe spalanie, czas jazdy, średnia prędkość)
Nie mogę wgrać tu bezpośrednio zdjęć zrobionych z VAG311 u mnie na blokach 17 Instruments i 16 Steering Wheels i przykładowego fis ale wyślę na e-mail plikami, osobie która pomoże
Jakie wartości wpisać i jak po kolei i gdzie w te bloki żeby wyświetlały się informacje na FIS ww.? oraz czy w kanale 16 Steering Wheels trzeba też coś dopisać żeby zadziałała manetka do przełączania danych na FIS czy tam nie trzeba nic kodować bo wystarczy kodować tylko w 17 Instruments.
Proszę o "krok po kroku" instrukcję do ww. problemu.
[ Dodano: Sob 11 Lut, 2017 10:22 ]
ktoś pomoże,
chcę ustawić wyświetlanie na FIS (po wgraniu poprawionego wsadu, wykasowaniu błędu poduszki nie świeci kontrolka airbag), wyświetla się tylko informacja "service ok" znika i ciemny FIS.
robiłem przez vag com 311 w instruments (17) adaptacja (10) na kanale 19 test wartości 11010 lub 21010 lub 31010 i wyskakuje informacja "ERROR"
co zrobić, jak inaczej to ustawić żeby wyświetliły się informacje na FIS???
może w 17 Instruments zmienić wartości w opcji: "07 recode" ????
Proszę o pomoc
[ Dodano: Sob 18 Lut, 2017 10:41 ]
męczę się z ustawieniem wyświetlacza FIS (brak jakichkolwiek komunikatów) robiłem przez vag com 311 w instruments (17) adaptacja (10) na kanale 19 test różnych kombinacji wartości np. 11010 lub 21010 lub 31010 00000 01000 00100 i inne, wyskakuje informacja "ERROR" i nic nie da rady zrobić. Nie można zmodyfikować wsadu tak żeby od razu był wyświetlacz FIS z wszystkimi potrzebnymi informacjami ponieważ przez adaptację nie da rady????
Można. Ale przed tym spróbuj 3 cyfrę od tyłu zmienić na 0. Tylko tę jedną cyferkę zmieniaj.
Nie bardzo rozumiem, wpisuję kombinację 5 cyfr z 3 cyfrą od tyłu z "0" np. 11010 lub 21010 31010 czyli jest trzecia cyfra od tyłu "0"
po wejściu w "17 Instruments", wybraniu: Adaptation 10, i wybór kanału 19, następnie "read" mam jakąś dziwną wartość: 12512 (w okienku "Stored Value")
mam zarejestrowany vagcom 311, też próbowałem wpisać 00000 i po wybraniu "Test" w okienku "Test Value" wyskakuje informacja "ERROR"
A jak można robić to "na piechotę" ??
Mam od Ciebie przesłany e-mailem wsad, w którym poprawiłeś nr VIN bo był "ucięty", i po wgraniu tego wsadu poduszka AIRBag nie zapala się ale niestety wyświetlacz FIS jest ciemny i nic nie wyświetla, żadnych informacji (no poza tym że drzwi są otwarte jak otworzę).
Więc jeśli możesz to proszę podeślij mi taki wsad, który po wgraniu wyświetli informacje na FIS i nie trzeba będzie robić adaptacji na kanale 19.
Mój e-mail: colin3@wp.pl
Nie ma takiej mozliwości aby wsad z innych zegarów zadziałał w twoich. Po pierwsze nie uruchomisz silnika, po drugie na wyświetlaczu będzie wyświetlać się error zamiast przebiegu. Jedynie co można zrobić to poprawić oryginalny.
A zanim to nastąpi naciśnij na manetce reset aby wykluczyć wyłączenie FIS.
Odpowiedz do tematu
Wyślij mi pustego emila z tytułem wsad zegary A4, to odpiszę.
czy ktoś z Szanownych Kolegów posiada pełną wersję VCDS Lite 1.2 ? Chcę zrobić adaptację wyświetlacza FIS w A4 B6 (nie wyswietla temp., zasięgu kilometrów, średniego spalania itd.) po wgraniu poprawionego wsadu eeprom na kanale 19 ale nie mogę zrobić tej adaptacji bo wywala komunikat w tłumaczeniu z angielskiego, ze "muszę mieć pełną wersję programu i zarejestrowaną". Można tylko tym moim VCDS Lite 1.2 kasować błędy, adaptacji nie da rady, proszę o pomoc
Sadze ze jak sie przywitasz z nami w odpowiednim dziale to i chetni ci pomoga z tym fantem
| Łukasz83 zlw napisał/a: |
Sadze ze jak sie przywitasz z nami w odpowiednim dziale to i chetni ci pomoga z tym fantem |
Przepraszam za moje przeoczenie, już poprawiłem się w odpowiednim dziale
[ Dodano: Czw 09 Lut, 2017 19:56 ]
wgrałem poprawiony wsad od Kolegi Adi202, wielkie dzięki,
wykasowałem VAG-iem (311) błędy w Airbag, poduszka po około godzinie jazdy mignęła ale już nie świeci.
a teraz jak dokładnie uaktywnić wyświetlanie na FIS między zegarami (bo nie wyświetla nic oprócz np. otwartych drzwi a potrzeba wyświetlać prawidłowo takie dane po kolei: nazwy stacji radiowej, temperatury oraz najniżej na FIS wartości pozostałych kilometrów do przejechania(no i żeby z manetki przełączać te pozostałe informacje na FIS tj. średnie spalanie, chwilowe spalanie, czas jazdy, średnia prędkość)
Nie mogę wgrać tu bezpośrednio zdjęć zrobionych z VAG311 u mnie na blokach 17 Instruments i 16 Steering Wheels i przykładowego fis ale wyślę na e-mail plikami, osobie która pomoże
Jakie wartości wpisać i jak po kolei i gdzie w te bloki żeby wyświetlały się informacje na FIS ww.? oraz czy w kanale 16 Steering Wheels trzeba też coś dopisać żeby zadziałała manetka do przełączania danych na FIS czy tam nie trzeba nic kodować bo wystarczy kodować tylko w 17 Instruments.
Proszę o "krok po kroku" instrukcję do ww. problemu.
[ Dodano: Sob 11 Lut, 2017 10:22 ]
ktoś pomoże,
chcę ustawić wyświetlanie na FIS (po wgraniu poprawionego wsadu, wykasowaniu błędu poduszki nie świeci kontrolka airbag), wyświetla się tylko informacja "service ok" znika i ciemny FIS.
robiłem przez vag com 311 w instruments (17) adaptacja (10) na kanale 19 test wartości 11010 lub 21010 lub 31010 i wyskakuje informacja "ERROR"
co zrobić, jak inaczej to ustawić żeby wyświetliły się informacje na FIS???
może w 17 Instruments zmienić wartości w opcji: "07 recode" ????
Proszę o pomoc
[ Dodano: Sob 18 Lut, 2017 10:41 ]
męczę się z ustawieniem wyświetlacza FIS (brak jakichkolwiek komunikatów) robiłem przez vag com 311 w instruments (17) adaptacja (10) na kanale 19 test różnych kombinacji wartości np. 11010 lub 21010 lub 31010 00000 01000 00100 i inne, wyskakuje informacja "ERROR" i nic nie da rady zrobić. Nie można zmodyfikować wsadu tak żeby od razu był wyświetlacz FIS z wszystkimi potrzebnymi informacjami ponieważ przez adaptację nie da rady????
Mam podobny problem z Airbag. Kontrolka zapala się po 10 min jazdy. Błędy w sterowniku to:
00474 - Control Module for Immobilizer
004 - No Signal/Communication - Intermittent
01794 - Control Module Incorrect Chassis (VIN) Number
000 - - - Intermittent
Przeczytałem cały wątek i pewnie ktoś majstrował przy eepromie licznika.
Mam prośbę do użytkownika Adi202 żeby w wolnej chwili sprawdził mój eeprom
Nie mogę niestety dodać załącznika na forum
00474 - Control Module for Immobilizer
004 - No Signal/Communication - Intermittent
01794 - Control Module Incorrect Chassis (VIN) Number
000 - - - Intermittent
Przeczytałem cały wątek i pewnie ktoś majstrował przy eepromie licznika.
Mam prośbę do użytkownika Adi202 żeby w wolnej chwili sprawdził mój eeprom
Nie mogę niestety dodać załącznika na forum
| colin3 napisał/a: |
|
męczę się z ustawieniem wyświetlacza FIS (brak jakichkolwiek komunikatów) robiłem przez vag com 311 w instruments (17) adaptacja (10) na kanale 19 test różnych kombinacji wartości np. 11010 lub 21010 lub 31010 00000 01000 00100 i inne, wyskakuje informacja "ERROR" i nic nie da rady zrobić. Nie można zmodyfikować wsadu tak żeby od razu był wyświetlacz FIS z wszystkimi potrzebnymi informacjami ponieważ przez adaptację nie da rady???? |
Można. Ale przed tym spróbuj 3 cyfrę od tyłu zmienić na 0. Tylko tę jedną cyferkę zmieniaj.
Wgrałem wsad do eepromu licznika ,który poprawił mi Adi202. Kontrolka po 10 minutach jazdy błysnęła i już się nie pali.
Nawet przy zegarku pojawiła mi się antenka i czas się sam zaktualizwał.Na FIS pokazuje teraz średnią zużycia paliwa. Dotychczas tych funkcji nie miałem. Nie przeprowadziłem żadnych adaptacji tylko wgrałem poprawiony wsad.
Dzięki Adi202
Nawet przy zegarku pojawiła mi się antenka i czas się sam zaktualizwał.Na FIS pokazuje teraz średnią zużycia paliwa. Dotychczas tych funkcji nie miałem. Nie przeprowadziłem żadnych adaptacji tylko wgrałem poprawiony wsad.
Dzięki Adi202
| Adi202 napisał/a: | ||
Można. Ale przed tym spróbuj 3 cyfrę od tyłu zmienić na 0. Tylko tę jedną cyferkę zmieniaj. |
Nie bardzo rozumiem, wpisuję kombinację 5 cyfr z 3 cyfrą od tyłu z "0" np. 11010 lub 21010 31010 czyli jest trzecia cyfra od tyłu "0"
Jaką masz wartość w kanale 19 bo albo coś źle doczytałem, albo coś robisz nie tak.
| Adi202 napisał/a: |
| Jaką masz wartość w kanale 19 bo albo coś źle doczytałem, albo coś robisz nie tak. |
po wejściu w "17 Instruments", wybraniu: Adaptation 10, i wybór kanału 19, następnie "read" mam jakąś dziwną wartość: 12512 (w okienku "Stored Value")
To spróbuj wpisać 00000 zamiast 12512. Jeżeli nie przyjmie ( warunek to zarejestrowany vagcom) to trzeba będzie to zrobić na piechotę.
| To spróbuj wpisać 00000 zamiast 12512. Jeżeli nie przyjmie ( warunek to zarejestrowany vagcom) to trzeba będzie to zrobić na piechotę. |
mam zarejestrowany vagcom 311, też próbowałem wpisać 00000 i po wybraniu "Test" w okienku "Test Value" wyskakuje informacja "ERROR"
A jak można robić to "na piechotę" ??
Wpisać bezpośrednio do wsadu i wgrać go do zegarów.
| Wpisać bezpośrednio do wsadu i wgrać go do zegarów. |
Mam od Ciebie przesłany e-mailem wsad, w którym poprawiłeś nr VIN bo był "ucięty", i po wgraniu tego wsadu poduszka AIRBag nie zapala się ale niestety wyświetlacz FIS jest ciemny i nic nie wyświetla, żadnych informacji (no poza tym że drzwi są otwarte jak otworzę).
Więc jeśli możesz to proszę podeślij mi taki wsad, który po wgraniu wyświetli informacje na FIS i nie trzeba będzie robić adaptacji na kanale 19.
Mój e-mail: colin3@wp.pl
| colin3 napisał/a: |
| wyświetlacz FIS jest ciemny i nic nie wyświetla, żadnych informacji (no poza tym że drzwi są otwarte jak otworzę).
Więc jeśli możesz to proszę podeślij mi taki wsad, który po wgraniu wyświetli informacje na FIS i nie trzeba będzie robić adaptacji na kanale 19. Mój e-mail: colin3@wp.pl |
Nie ma takiej mozliwości aby wsad z innych zegarów zadziałał w twoich. Po pierwsze nie uruchomisz silnika, po drugie na wyświetlaczu będzie wyświetlać się error zamiast przebiegu. Jedynie co można zrobić to poprawić oryginalny.
A zanim to nastąpi naciśnij na manetce reset aby wykluczyć wyłączenie FIS.
Odpowiedz do tematu