Elektryka i elektronika » kontrolka AIRBAG zapala sie po 15 minutach jazdy
Odpowiedz do tematu

Adi202 napisał/a:
colin3 napisał/a:
wyświetlacz FIS jest ciemny i nic nie wyświetla, żadnych informacji (no poza tym że drzwi są otwarte jak otworzę).
Więc jeśli możesz to proszę podeślij mi taki wsad, który po wgraniu wyświetli informacje na FIS i nie trzeba będzie robić adaptacji na kanale 19.
Mój e-mail: colin3@wp.pl

Nie ma takiej mozliwości aby wsad z innych zegarów zadziałał w twoich. Po pierwsze nie uruchomisz silnika, po drugie na wyświetlaczu będzie wyświetlać się error zamiast przebiegu. Jedynie co można zrobić to poprawić oryginalny.
A zanim to nastąpi naciśnij na manetce reset aby wykluczyć wyłączenie FIS.

Nie rozumiem kiedy nacisnąć reset? jak zgrywam wsad w celu poprawy czy jak wgrywam ten poprawiony od Ciebie? Czy mam podesłać jeszcze raz ten mój wsad do poprawy tak żeby można go poprawić i po wgraniu od razu wyświetliły się informacje na FIS (bez konieczności adaptacji na kanale 19) ?
Bo tak jak wspominałem wpisywanie jakichkolwiek kombinacji wartości w celu zaadaptowania powoduje wyświetlanie ERROR po wybraniu test przy użyciu vaga

Postaw piwo autorowi tego posta

Załącz zapłon i naciśnij 1x na klawisz RESET który mieści się na manetce wycieraczek. Jeżeli FIS się nie załączy, to zrób odczyt zegarów i wyślij mi ten wsad.

Wystawiono 1 piw(a):
colin3

Adi202 - dzięki za rozwiązanie problemu z kontrolką Airbag i wsadem, jesteś specjalista w tych sprawach

Wysypany wsad EEPROM
Witam , Adi adminie jako świeżak zwracam sie do Ciebie z pomocą odgrzewam temat mam wysypany wsad EEPROM próbowalem sam naprawić ale nie dam rady zalaczam wysypany wsad , mam ten sam problem co koledzy wyzej , nie wiem czy moge prosic jako nowy uzytkownik przeczesalem caly temat i fora na ten temat i nie stety sam sobie nie poradze .

Z góry bede bardzo wdzieczny i napewno czynnie bede uczestniczyl na forum

Pozdrawiam[/code]

Re: Wysypany wsad EEPROM
SebastianK napisał/a:
Witam , Adi adminie jako świeżak zwracam sie do Ciebie z pomocą odgrzewam temat mam wysypany wsad EEPROM próbowalem sam naprawić ale nie dam rady zalaczam wysypany wsad , mam ten sam problem co koledzy wyzej , nie wiem czy moge prosic jako nowy uzytkownik przeczesalem caly temat i fora na ten temat i nie stety sam sobie nie poradze .

Pozdrawiam[/code]

Przywitaj się w odpowiednim dziale i zapodaj wsad.

Re: Wysypany wsad EEPROM
Adi202 napisał/a:
SebastianK napisał/a:

Pozdrawiam[/code]

Przywitaj się w odpowiednim dziale i zapodaj wsad.

Cześć poprawiłem się kurcze a dodałem załącznik od razu w temacie . Gdzieś za godzinkę jeżeli nie ma wsadu w załączniku podeślę ponownie. Przepraszam za brak przywitanie się. Uzupełnione

edit wyswietla mi komunikat o maksymalnej ilosci zalacznikow ze zostala przekroczona i nie moge wrzucic wsadu

Napisz na emila

Wystawiono 1 piw(a):
SebastianK

Adi202 napisał/a:
Napisz na emila

Okej napisałem Tobie maila z linkiem do pliku zabezpieczony tylko do wglądu osób posiadających link.

Pozdrawiam

[ Dodano: Czw 25 Maj, 2017 09:24 ]
Adi202 napisał/a:
Napisz na emila

Cześć , wgrałem wczoraj wsad od Ciebie i hula jak trzeba spowrotem pokazała się synchro zegarka oraz 2 poziomy pamięci no i tak samo jak poprzedni użytkownik pokazała się lampka AirBag po 10min i zgasła , ponadto nie miałem tego wcześniej ale teraz jest przy włączonym zapłonie wskazówki zegarów od razu się świecą , nie wiem czy to nie czasem opcja od świateł auto? ja ich nie mam ale i tak jest spoko. Admin jesteś profeska :D ;audi;

witam ten sam kłopot i ta sama prośba do adi202 o poprawienie wsadu

pinczer napisał/a:

Nie widzę go.

Adi202 napisał/a:
pinczer napisał/a:

Nie widzę go.

Przy próbie wstawienia pliku wyskakuje [Niestety Limit na wszystkie załączniki na tym forum został przekroczony. Prosze skontaktować się z administratorem forum.]

Wklej plik na jakimś uploadingu i wklej link.

Witam! :) Ten sam kłopot :-/ i ta sama prośba do adi202 o poprawienie wsadu.

Będę bardzo wdzięczny ;)

WSAD

Za godzinkę prześlę na emila.

EDIT
Poszło na skrzynkę.

Wystawiono 1 piw(a):
PabloPabloski

Adi202, wielkie dzięki! Wszystkie błędy udało się usunąć i ta nieszczęsna kontrolka AirBag się nie zapala !

Serdecznie Pozdrawiam!

Odpowiedz do tematu