|
Zamknięty przez: jimv8 Pon 11 Sty, 2016 21:09 |
100 c3 2.3B+G zawór na dolocie |
| Autor |
Wiadomość |
reaktorek
reaktorek

Model: 100 C3
Silnik: 2.3
Zasilanie: benzyna+LPG
Nadwozie: sedan

Postawił 2 piw(a) Skąd: Łuków
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 10 Sty, 2016 17:20
|
|
|
To jest zabezpieczenie szalki przepływomierza przed wystrzałem LPG i montował go jakiś gazownik, albo porzednik. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): reaktorek |
 |
reaktorek
reaktorek

|
Wysłany: Nie 10 Sty, 2016 17:41
|
|
|
A kiedy LPG może strzelać (mi podczas normalnej jazdy ten zawór wyrzuciło) jakich błędów unikać?
Co by się działo jak bym go z powrotem nie włożył tylko zostawił taką dziurę?
Jak go włożyłem na miejsce to koniecznie muszę uszczelnić go tak jak był czy może łapać lewe powietrze?
zauważyłem że przy podnoszeniu wieczka tego zaworu, (zassał nim powietrze) silnik łapie większe obroty a potem mi zgasł, a gdy to wszystko było szczelne to tak jakby się dusił i nierówno mi pracował na za niskich obrotach |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 10 Sty, 2016 17:59
|
|
|
| reaktorek napisał/a: |
zauważyłem że przy podnoszeniu wieczka tego zaworu, (zassał nim powietrze) silnik łapie większe obroty a potem mi zgasł, a gdy to wszystko było szczelne to tak jakby się dusił i nierówno mi pracował na za niskich obrotach |
No to chyba sobie sam odpowiedziałeś na to pytanie.
Pod tym zaworem znajduje się podciśnienie które unosi szalkę przepływomierza, a ta natomiast otwiera przepust paliwa w rozdzielaczu paliwa. Nieszczelność tego odcinka przepływomierz - przepustnica spowoduje brak możliwości odpalenia silnika na benzynie lub gdzy nieszczelność jest mniejsza nierówną pracę silnika. Nierówna praca na jałowym biegu może być też powodem uszkodzonej szalki przepływomierza powietrza.
Ten układ wtryskowy jest jak szwajcarski zegarek. Przy szczelnym układzie podciśnień i pracującym silniku po wyciągnięciu miarki oleju lub korka wlewu silnik powinien falować obrotami a nawet nawet zgasnąć. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): reaktorek |
 |
reaktorek
reaktorek

|
Wysłany: Nie 10 Sty, 2016 19:05
|
|
|
Wielkie dzięki Adi!
Już wszystko jasne, lepiej tego wytłumaczyć chyba się nie da
Jeszcze tylko jednej rzeczy nie wiem odnośnie strzałów gazu, dlaczego tak się dzieje i jak tego uniknąć? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 10 Sty, 2016 21:06
|
|
|
| reaktorek napisał/a: | Wielkie dzięki Adi!
Już wszystko jasne, lepiej tego wytłumaczyć chyba się nie da
Jeszcze tylko jednej rzeczy nie wiem odnośnie strzałów gazu, dlaczego tak się dzieje i jak tego uniknąć? |
Powoduje to niesprawny układ zapłonowy. |
_________________ https://www.facebook.com/groups/616140151788166/
Niech będzie pochwalony napęd Quattro !!
Jest
-A6 C6 4,2 Quattro
-Hyundai elantra combi
Było-
-80 b3 1.8 (+- 135km)
-V8 4,2 AEC 280km
-V8 3,6 PT 250km
-A6 c4 2.8 AAH Avant quattro
-A6 c4 2,6 avant automat
-Coupe GT 1981 - 2,1 |
|
|
|
|
|
 |
reaktorek
reaktorek

|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Układ dolotowy i wydechowy |
|
[ Twoje IP to: 216.73.216.205, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |