Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
zapach benzyny w audi a6 c5 2.4
Re: zapach benzyny w audi a6 c5 2.4
uszkodzona cewka,świeca,kabel, lub przewód paliwowy. VAG prawde Ci powie...
uszkodzona cewka,świeca,kabel, lub przewód paliwowy. [/quote]
A czy przy uszkodzonej cewce , świecy czy kablu to auto nie powinno jakoś szarpać czy przerywać ?
A czy przy uszkodzonej cewce , świecy czy kablu to auto nie powinno jakoś szarpać czy przerywać ?[/quote]nie musi
Otwierałem maskę ale tam nic nie czuć , w bagażniku gdzie mam dostęp do pompy też nic nie czuć tylko wewnątrz auta z nawiewów bije po nozdrzach i tylko na postoju .
uszkodzona cewka,świeca,kabel, lub przewód paliwowy. VAG prawde Ci powie...[/quote] Witam , badanie VAG-iem nie wykazało żadnych błędów . Dzisiaj pojeździłem trochę po mieście w celu dokładnego zbadania tego zapachu i porównując zapach spalin i paliwa skłonił bym się jednak ze to raczej zapach spalin z nawiewów mi się wydostaję i tak jak pisałem wcześniej tylko na postoju i wcześniej muszę mu trochę wdepnąć w pedał wtedy ten zapach jest wyraźniejszy .
Witam , od dwóch , trzech dni podczas postoju np. na światłach czuć jakby zapach benzyny . Podczas jazdy nie , tylko podczas postoju . Po ruszeniu po chwili już go nie czuć . Co może być przyczyną ?
| Moraś napisał/a: |
| Witam , od dwóch , trzech dni podczas postoju np. na światłach czuć jakby zapach benzyny . Podczas jazdy nie , tylko podczas postoju . Po ruszeniu po chwili już go nie czuć . Co może być przyczyną ? |
| Pasiak napisał/a: |
A czy przy uszkodzonej cewce , świecy czy kablu to auto nie powinno jakoś szarpać czy przerywać ?
| Moraś napisał/a: | ||
|
A czy przy uszkodzonej cewce , świecy czy kablu to auto nie powinno jakoś szarpać czy przerywać ?[/quote]nie musi
masz motor V6 czyl jak nie bedzie chodzila na jednym cilinder to nie bedzie to az tak odczówalne a paliwa nie bedzie spala i je bedzie wtedy czuc
podnieś machę i powąchaj
żeby było więcej widać i czuć zdejmij górną osłonę (jeżeli jest). czasami niesprawny układ paliwowo zapłonowy powoduje zapach benzyny w aucie.
chyba że zapach unosi się z tyłu pojazdu jak u mnie było (ale to C4) pościła opaska przewodu paliwowego od pompy.
żeby było więcej widać i czuć zdejmij górną osłonę (jeżeli jest). czasami niesprawny układ paliwowo zapłonowy powoduje zapach benzyny w aucie.
chyba że zapach unosi się z tyłu pojazdu jak u mnie było (ale to C4) pościła opaska przewodu paliwowego od pompy.
| jimv8 napisał/a: |
podnieś machę i powąchaj żeby było więcej widać i czuć zdejmij górną osłonę (jeżeli jest). czasami niesprawny układ paliwowo zapłonowy powoduje zapach benzyny w aucie.
chyba że zapach unosi się z tyłu pojazdu jak u mnie było (ale to C4) pościła opaska przewodu paliwowego od pompy. |
To jesli z nawiewów ci smierdzi paliwem to musisz szuksc pod maska usterki
przy mojej awarii cewki najpierw chodziła na 5 cylindrów i w zasadzie jest to bardzo malo odczuwalne, ale także czuć było paliwem i czuć było znaczne ubytki w baku
zanim dotarła do mnie nowa cewka juz chodzila na 4 i to był ból
| Pasiak napisał/a: |
jesli to spaliny to musisz szukac przedmuchu na kolektorach i reszcie wydechu
Zajrzałem dzisiaj do przewodów odmy
, masakra . Całe zaszlamione , czyszczenie nie wchodzi w grę bo węże są popękane i posklejane taśmą . Zakup nowego zestawu 107 zł . Czy to mogło być przyczyną zapachu jakby paliwa z nawiewów auta ?
Czy przed wymianą powinienem sprawdzić drożność ezektora ( i jak to zrobić ) , to chyba to ( ezektor ) ale mogę się mylić :

Czy przed wymianą powinienem sprawdzić drożność ezektora ( i jak to zrobić ) , to chyba to ( ezektor ) ale mogę się mylić :

raczej nie, to częsta bolaczka naszych V6 ,ja tez wymieniałem... najczęstrze objawy to nierówna praca silnika lub gaśniecie przy wysprzęglaniu...
Znalazłem przyczynę smrodu a przynajmniej tak myślę .
Oto zawór :
A to przewód biegnący do pochłaniacza i przyczyna smrodu ( błaha jak widać )
Żeby ten przewód zdemontować będę musiał pewnie zdjąć koło i plastikowe nadkole .
Oto zawór :
A to przewód biegnący do pochłaniacza i przyczyna smrodu ( błaha jak widać )
Żeby ten przewód zdemontować będę musiał pewnie zdjąć koło i plastikowe nadkole .
Zgadza sie koło i nadkole do zrzutki zeby wymienic ten przewód
daj znac jak wymienisz czy jest ok
daj znac jak wymienisz czy jest ok
Odpowiedz do tematu