| jimv8 napisał/a: |
| a to obydwa maja miec po 12V i masa na kaście czy standartowo jeden jest + a drugi - ?? |
Standardowo - na jednym + na drugim masa.
pzdr
wiec po zkasowaniu błędów i przejazdce (ledwo 200m) pozostały dwa błędy -
537 - lambda
540 - czujnik stukowy 2 - g66 = który to jest, ten pod wydechem czy pod kolektorem??
| który to jest, ten pod wydechem czy pod kolektorem?? |
Górny to G61. G66 to dolny czujnik zakończony brązową wtyczką.
pzdr
| Adi202 napisał/a: |
| jimv8 napisał/a: | | który to jest, ten pod wydechem czy pod kolektorem?? |
Górny to G61. G66 to dolny czujnik zakończony brązową wtyczką.
pzdr |
super,,dziekuję - jutro kupuje nowy, sprawdzając ten czujnik dokręciłem właściwą siłą.
teraz jak ten czujniczek lekko poluzowałem zaczoł lepiej pracować na pełnym gazie.
ale kolejny problem - autko nie pali jak jest gorący,,,odczekam 5-10 minut i odpala.
a czujnik halla jest nowy, wymieniałem 5 miesięcy temu.
[/code]
ale kolejny problem - autko nie pali jak jest gorący,,,odczekam 5-10 minut i odpala.
a czujnik halla jest nowy, wymieniałem 5 miesięcy temu.
[/code] |
Czujnik Halla, chodzi Tobie o generator obrotów silnika G28, czy Hall G40 w aparacie zapłonowym?
jimv8.. patrzac na historie awarii Twojej V8, sadze ze masz dosc spory klopot z elektryka i usuwajac jedna awarie pojawiaja sie nastepne.. troszke bezsensowne jest skupianie sie na punktowych awariach - jesli jest to mozliwe daj auto na porzadny przeglad instalacji elektrycznej bo w ten sposob to bedziesz sie bawil jeszcze rok i wywalisz mnostwo pieniedzy bez zadnego sensu..
| Czujnik Halla, chodzi Tobie o generator obrotów silnika G28, czy Hall G40 w aparacie zapłonowym? |
ten w aparaćie zapłonowym
sleepwalker,
jestem sobie tego świadom, lecz mam podpiątą instalacje gazową która może powodować te usterki.patrząc na to jaci fachowi są niektórzy fachowcami, nie dam moją maleńką w żadne ręce. przepłace i naucze się ale satysfakcje jaką mi to da, nie da się wycenić w pieniążkach.
a za waszą pomocą doprowadze v'ke do porządku
[ Dodano: Sob 17 Kwi, 2010 09:25 ]
więc musze mieć
czujnik stukowy - 077905377a
ignition sender - 077905381
powalcze dzisiaj, zobaczymy
Ostatnio zmieniony przez jimv8 Sob 17 Kwi, 2010 09:26, w całości zmieniany 1 raz
ignition sender - 077905381 |
Tak dla ścisłości jest to czujnik punktu zapłonu G4
pzdr
dwa pytanka -
czy wiecie może jakie sygnały wykorzystuje instalacja LPG sekwencijna do poprawnego sterowania?
a jakie są właściwe objawy padniętego czujnika stukowego, lub jak sie autko powinno zachowywać kiedy odłączymy czujnik stukowy.
dwa pytanka -
czy wiecie może jakie sygnały wykorzystuje instalacja LPG sekwencijna do poprawnego sterowania?
a jakie są właściwe objawy padniętego czujnika stukowego, lub jak sie autko powinno zachowywać kiedy odłączymy czujnik stukowy. |
Sygnały z sondy lambda, wtrysków benzyny i obrotów silnika.
pzdr
| jestem sobie tego świadom, lecz mam podpiątą instalacje gazową która może powodować te usterki |
a ja własnie w dniu dzisiejszym pozbyłem się instalki. Mówiąc krótko została założona skandalicznie, można by długo opisywać to co stworzył ten pan , który to zakładał....
| Pasiak napisał/a: |
| jimv8 napisał/a: | | jestem sobie tego świadom, lecz mam podpiątą instalacje gazową która może powodować te usterki | a ja własnie w dniu dzisiejszym pozbyłem się instalki. Mówiąc krótko została założona skandalicznie, można by długo opisywać to co stworzył ten pan , który to zakładał.... |
z tąd tyle pytań..próbóje zrozumieć
wczoraj sprawdziłem wiązke silnika i jest w porzo, jutro zajme sie wiązką instalacji LPG.
wczesniej już ją robiłem ponieważ rówież była skandalicznie założona.
czeka mnie wiele godzin lutowania
[ Dodano: Nie 18 Kwi, 2010 10:41 ]
| jimv8 napisał/a: | dwa pytanka -
a jakie są właściwe objawy padniętego czujnika stukowego, lub jak sie autko powinno zachowywać kiedy odłączymy czujnik stukowy. |
Sygnały z sondy lambda, wtrysków benzyny i obrotów silnika.
pzdr |
więc gaz może tak nabroił...
Ostatnio zmieniony przez jimv8 Nie 18 Kwi, 2010 10:40, w całości zmieniany 1 raz
więc gaz może tak nabroił... |
Jest to możliwe. Jaką instalację gazową posiadasz?
pzdr
Adi202, nie mam zielonego pojęcia. poszukam w dokmentach
| Adi202, nie mam zielonego pojęcia. poszukam w dokmentach |
Mam nadzieję, że jest to sekwencja, a nie mixer.