Adi202,
sekwencja chyba (mixer nie wiem czym sie rozni)
dwa reduktory parowniki
2 razy po 4 zaworki na kolektorze
czujnik podcisnienia
jednostka sterujaca
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
To są wtryski gazowe czyli sekwencja - to już lepiej.
Nie siedzę w temacie LPG i nie jestem w stanie potwierdzić czy to straszne ... czy nie, ale to ma bardzo dobre rekomendacje http://www.ac.com.pl/ster...ng-stag-300,32/
Jeżeli do tego dojdzie, że będziesz musiał grzebać przy instalce, to proponuję sterownik gazu schować w środku auta. Można w ten sposób zaoszczędzić kilometry przewodu.
Cały problem w tym, że instalatorzy LPG kładą całą elektronikę w komorze silnika co nie oznacza, że tak jest dobrze. Jest tylko "szybciej i taniej". W efekcie kontakty elektroniczne korodują i zaczynają się problemy. Sterownik narażony jest na ekstremalne warunki np od -20 do +20 w pół godziny.
pzdr
Potwierdzam.
Ten który masz produkowany jest tak samo przez Boscha i zamiennik również powinien działać. Sprawdź czy działa generator obrotów silnika.
pzdr
dzisiaj audiczka znow pieknie odpalila,
tylko nie wiem czy warta przerabiac ta wtyczke i czy wogole mam wlasciwy czujnik.
na zdjeciach wyglada inaczej, jest caly metalowy i prawdopodobnie dluzszy.
bosch - 0 261 210 143 - 000
Pochwal się fotką tego czujnika.
zgadza się jestem świeżo po wymianie,więc mam 122% pewności. jimv8, jeśli potrzebujesz czujnik to wiesz do kogo się odezwać
| jimv8 napisał/a: |
|
2 razy po 4 zaworki na kolektorze |
To są wtryski gazowe czyli sekwencja - to już lepiej.
sterownik OMVL dream xxl - a to ponoć jest straszne gó..o
| sterownik OMVL dream xxl - a to ponoć jest straszne gó..o |
Nie siedzę w temacie LPG i nie jestem w stanie potwierdzić czy to straszne ... czy nie, ale to ma bardzo dobre rekomendacje http://www.ac.com.pl/ster...ng-stag-300,32/
również się doczytałem że stag300 jest jeden z najlepszych
szczerze mówiąc moja instalacja lpg chodzi dobrze i problem tkwi w przewodach elektrycznych.
największy problem będe miał z ustawieniem jezeli będzie taka potrzeba
szczerze mówiąc moja instalacja lpg chodzi dobrze i problem tkwi w przewodach elektrycznych.
największy problem będe miał z ustawieniem jezeli będzie taka potrzeba
| również się doczytałem że stag300 jest jeden z najlepszych
szczerze mówiąc moja instalacja lpg chodzi dobrze i problem tkwi w przewodach elektrycznych. największy problem będe miał z ustawieniem jezeli będzie taka potrzeba |
Jeżeli do tego dojdzie, że będziesz musiał grzebać przy instalce, to proponuję sterownik gazu schować w środku auta. Można w ten sposób zaoszczędzić kilometry przewodu.
Cały problem w tym, że instalatorzy LPG kładą całą elektronikę w komorze silnika co nie oznacza, że tak jest dobrze. Jest tylko "szybciej i taniej". W efekcie kontakty elektroniczne korodują i zaczynają się problemy. Sterownik narażony jest na ekstremalne warunki np od -20 do +20 w pół godziny.
pzdr
proszę o potwierdzenie momentu dokręcenia czujnika stukowego - 20Nm
proszę o potwierdzenie momentu dokręcenia czujnika stukowego - 20Nm |
Potwierdzam.
iii stało się,,,
wczoraj laweta - 200 km
autko po zatankowaniu nie odpaliło - nawed po 3 godzinach stania ( mysląc o czujniku halla)
zamoówiłem czujnik według originału i otrzymałem boscha 0261210143 - ma inna wtyczkę
teraz nie wiem czy przerabiać czy zamawiać originał
wczoraj laweta - 200 km
autko po zatankowaniu nie odpaliło - nawed po 3 godzinach stania ( mysląc o czujniku halla)
zamoówiłem czujnik według originału i otrzymałem boscha 0261210143 - ma inna wtyczkę
teraz nie wiem czy przerabiać czy zamawiać originał
| iii stało się,,,
wczoraj laweta - 200 km autko po zatankowaniu nie odpaliło - nawed po 3 godzinach stania ( mysląc o czujniku halla) zamoówiłem czujnik według originału i otrzymałem boscha 0261210143 - ma inna wtyczkę teraz nie wiem czy przerabiać czy zamawiać originał |
Ten który masz produkowany jest tak samo przez Boscha i zamiennik również powinien działać. Sprawdź czy działa generator obrotów silnika.
pzdr
| Adi202 napisał/a: |
| Ten który masz produkowany jest tak samo przez Boscha i zamiennik również powinien działać. Sprawdź czy działa generator obrotów silnika.
pzdr ______ |
dzisiaj audiczka znow pieknie odpalila,
tylko nie wiem czy warta przerabiac ta wtyczke i czy wogole mam wlasciwy czujnik.
na zdjeciach wyglada inaczej, jest caly metalowy i prawdopodobnie dluzszy.
bosch - 0 261 210 143 - 000
| jimv8 napisał/a: | ||
dzisiaj audiczka znow pieknie odpalila, tylko nie wiem czy warta przerabiac ta wtyczke i czy wogole mam wlasciwy czujnik. na zdjeciach wyglada inaczej, jest caly metalowy i prawdopodobnie dluzszy. bosch - 0 261 210 143 - 000 |
Pochwal się fotką tego czujnika.
http://allegro.pl/item100...d2_3_7_4_2.html
dokladnie taki
a wszedzie czytam ze to do A8
numer podalem taki jaki znalazlem w Vagcat
dokladnie taki
a wszedzie czytam ze to do A8
numer podalem taki jaki znalazlem w Vagcat
Ostatnio zmieniony przez jimv8 Sro 21 Kwi, 2010 12:31, w całości zmieniany 1 raz
z tego co pamietam jak u mnie kiedys wymienialem, to nie jest ten czujnik.. tak jak jimv8 mowisz, ten czujnik do D11 jest dluzszy i ma stalowy trzpien..
http://www.alibaba.com/pr.../showimage.html
http://www.alibaba.com/pr.../showimage.html
Ostatnio zmieniony przez sleepwalker Sro 21 Kwi, 2010 13:21, w całości zmieniany 1 raz
| sleepwalker napisał/a: |
| z tego co pamietam jak u mnie kiedys wymienialem, to nie jest ten czujnik.. tak jak jimv8 mowisz, ten czujnik do D11 jest dluzszy i ma stalowy trzpien.. |